Lördag- färdigsnurrat?

Nej, rekord är inte till för att brytas tycker jag idag då det var ÄNNU kallare än igår; minus 13 på morgonen för att vara exakt.

Eftersom Kreon står som en staty i sin lilla och knöggel-frusna hage (vilket jag förvisso är tacksam över- att han står stilla och inte vrickar sig alltså) fick han gå ut med 2 vintertäcken idag och när jag kom för att hämta honom efter 5½ timme gnäggade han- ett säkert tecken på att han ville hem :).

Idag hade jag planerat ett ”dubbelpass”- inte med Mini och mig själv dock utan med 2 olika aktiviteter för Kreons del.

Jag började med att rida ut och se på f…n….inte en enda snurrning behövdes idag heller!

När vi skulle lämna stallplanen kom en del frågor från herrn, liksom på några ställen utmed rundan men det räcker numera med att ”antyda” en snurrning, dvs man påbörjar vändningen 1-2 steg men rider sedan rakt fram, så kommer djuret på andra tankar. Däremellan skrittade Kreon på med den goda skritt han faktiskt besitter och inte med de små myrsteg som han ibland presterat ytterst motvilligt- ännu en framsteg.

När hela rundan var avklarad utan problem följde det andra ridpasset- nu i ridhuset och innan ni börjar oja er över stackars Kreon 🙂 vill jag tillägga att det första passet bestod av 35 minuter skritt och max 5 minuter trav.

I ridhuset var tanken att öva på att rida LB:1-linjerna samtidigt som andra hästar befann sig där- PRECIS vad Kreon behöver träna på.

Det smackades friskt från sina håll medan vi red men Kreon höll sig på mattan och verkade varken störd av de andra hästarna (3 stycken) eller när de alla lämnade ridhuset samtidigt och han blev ensam kvar.

Däremot så blev det en del missar i programträningen- exakt det som ”blev fel” även på tävlingen, dvs ibland fattade Kreon höger galopp i stället för vänster och ibland började han smågaloppera när jag ville att han skulle trava.

Men men…det är bara att träna vidare på dessa moment som bara inträder när Kreon är lite extra på tårna- eftersom han inte vanligtvis gör på detta vis handlar det ”bara” om att alltid kunna rida honom avspänd och det får jag nog acceptera inte kommer att inträffa över en natt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>