Dagens ”så tycker jag”

De som väljer att vid typ minus 10 grader ha på sig enbart ridbyxor i stallet borde inte ens få lov att KLAGA på att det är kallt!

Hallå!!!!

Det finns både ”kalasbyxor”, långkalsonger och termobyxor att ta till även om det skulle rucka på fåfängan!

Var rädda om er säger jag- man kan faktiskt skada kroppen genom att utsätta den för köld- helt i onödan!

För man kan faktiskt rida även med långkalsonger innanför ridbyxorna eller termobrallor utanpå och varken det ena eller det andra kostar särskilt många kronor så jag kan inte tro att det är annat än att man inte vill se ”töntig” ut som gör att man går och fryser i stället.

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    De finns fleace(?)-fodrade ridbyxor också, jag har sånna och de är jättesköna 🙂

    Svara
  2. Trasselkvast

    Utan att vilja låta dryg, eftersom jag vet att tex du är frysig av dig, så kan jag säga att jag inte fattar hur man kan frysa i stallet. Igår var det 16 minus när jag red ponnyn, och jag hade därför satt på mig mjukisbyxor utanpå ridbyxorna. Höll på att svettas ihjäl både under mockning och ridning. Har bara en dunväst, och så en sommarjacka över den (som oftast åker av när jag rider). Vantar och mössa såklart, men så länge jag rör mig fryser jag aldrig.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Man är olika :)! Min man är som du- termobyxor finns inte i hans värld!

    Jag fryser INTE i stallet eftersom jag är påbyltad- annars hade jag gjort det.

    Folk i mitt stall klagade på kyla igår vid minus 13 ute men så gick de också ”lättklädda” vilket jag inte får ihop.

    Svara
  4. Cristel

    Jag begriper inte heller hur man väljer att frysa?
    Var på ridlektion i fredags, där var en tjej i bara ridbyxor. Hon frös så hon grät! Hennes föräldrar var med och jag fattar inte varför de inte helt enkelt klädde på henne mer. Hon var kanske 13.
    Jag älskar mina fleecefodrade termobrallor och mina underställ!

    Svara
  5. Sofia M

    På en ridskola som jag va på tidigare så va där en elev som kom väldigt lättklädd till ridningen. Hon skulle rida 2 lektioner i rad. När hon blev blå om läpparna, efter ca 10 min, så skicka ridläraren in henne i ”boden” (kafeterian). Då va det lika kalt som det är nu. Kan säga att hon red inget mer den kvällen och när hennes mamma kom så kunde jag inte låta bli att påpeka att hon hade för lite kläder på och att det kan ta endast 30 min för en människa att bli nerkyld och få skador.
    Nästa vecka kom hon och va ordentligt påklädd.

    Själv är jag som Birgitta, frusen och klär hellre på mig mycke än att stå och fryser. Då kan man iaf klä av sig om man blir varm 😉
    Sen tycker jag att det ser ”töntigt” ut att stå och skaka och klaga på att det är kallt när man inte klätt på sig ordentligt.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Enligt min erfarenhet är ”mode” ofta en bov i dramat när ”folk”, framför allt ungdomar, inte klär sig tillräckligt varmt.

    En del plagg är det ”töntvarning” på och om man hellre vill visa sina snygga ridbrallor tex så blir följden att man fryser.

    Själv har jag varit lika fåfäng tidigare- tyckte att jag såg heldum ut i mössa och frös hellre om huvudet.

    Tycker fortfarande att jag är lika ful i mössa men numera skiter jag i vilket och har den på varenda dag när det är kallt.

    Svara
  7. AnnH

    Jag säger bara en enda sak: Thermokjolen! Jag har numera TVÅ, en med dun, en utan. Snyggt, varmt och praktiskt!

    Svara
  8. Anonymous

    Tror du är lite ute och cyklar Birgitta, det verkar som att du stör dig på folk som har märkeskläder(pengar är inget problem för vandra). Men att koppla ihop icke termobyxor med fåfänga är fel i många fall, jag har hellre underställ eller mer kläder på överkroppen, för att rida och gå runt med termobyxor i stallet och under ridpasset är jäkligt otympligt och ineffektivt när man rider. Så, nu kan du koncentrera dig på dig själv igen och precis som att du jämt klagar på att det är kallt på bloggen så får andra göra det med 🙂

    Svara
  9. Birgittas hästsida

    Anonym:

    Smaken är som termobaken- delad!

    Jag har inga problem med att rida i termobyxor då jag köpt en tunnare variant (ej avsedd för ridning).

    De ”rid-termobyxor” jag haft håller jag med om har varit otroligt klumpiga.

    Svara
  10. Anonymous

    Hej Hej Birgitta!

    Jag skrev en kommentar igårkväll via telefonen men lyckades nog radera den igen haha!

    Tänkte tipsa dig om ett fantastiskt ullaredsfynd 🙂 Jag köpte termoleggings på damavdelningen senast jag var där, de ligger förpackade i en oansenlig plasförpackning och kostar endast 49 kr! Dessa är fantastiskt sköna och mycket bekvämare att han under ridbyxorna än tex värmeunderställ. Jag använder dem både i stallet och på jobbet till kjol, tunnikor och liknande. Ångrar mig bara att jag inte köpte fler, men man vill ju gärna prova innan man köper på sig ett större lager…men nästa tur då ska det handlas termoleggings :))

    //Jenny J

    Svara
  11. Minstral

    Fast när jag är och tränar i ridhuset så rider jag i ridbyxor utan några kallingar under och en långärmad t-shirt. Men så har jag också en häst som verkligen behöver ”ridas” och en tränare som är stentuff. Efter typ 20 min ser alla i gruppen ut som kokta kräftor i huvudet. Och nä, det är inte ett uppvärmt ridhus;)

    Rider jag härhemma byltar jag på mig mer då jag rider utomhus och då är det främst vinden som ställer till det.

    Svara
  12. rackemarie

    Vet ridfolk som drabbats av köldskador på benen så att de knappt vill visa sig i bikini eller kortare kjol, så se upp! Underställ, ja! Termobyxor, nej! För klumpigt, tror jag skulle trilla av! (Men däremot ett par tunnare dra- på-byxor över ridbyxorna för att inte bli då skitig i stallet. Hjälper även mothalm/spån i stallkängorna;)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>