Söndag- ny tävling!

Trots minusgrader och att jag sitter här hemma under värmefilten helt stelfrusen måste jag säga:

”Åhhh vad roligt det är att tävla just nu”!!!!

Åkte iväg till en av mina favoritklubbar, Malmö Ridklubb, nära och bra med 2 ridhus och det blev en sååå bra träning för Kreon.

Precis lagom med hästar på framridningen och gott om tid att få honom lugn.

Fast ska jag vara ärlig VAR han med sina mått mätt väldigt lugn mest hela tiden och jag kände en stor glädje under tiden jag red.

Medan traven när jag red i vårt egna ridhus igår kändes väl trippig fick Kreon en helt annan spänst idag, inte hela tiden men tillräckligt ofta:).

Visst blev det lite galoppinslag på framridningen och även någon enstaka ”fel” galopp men på det stora hela är jag jättenöjd.

Även inne på banan skötte sig Kreon super- jag var övertygad om att han skulle bli minst lika rädd för domarbordet (med färggrann duk) som båda de ekipagen jag hann titta på hade blivit men icke! Kreon skänkte varken bordet eller något annat än blick och det är jag så glad över.

Visserligen ÄR han inte 100 % lika ridbar som hemma, jag vågar inte gasa på i ökningarna eller knappt nudda honom med skänklarna men det var skillnad bara mot för en vecka sedan.

Roligast var 8:an på skritten för även om Kreon HAR en utmärkt skritt så vill det ju till att man kan visa upp den på tävling utan taktinslag.

Först utanför placering var Mini på en i mina ögon prickfri ritt som renderade 64% och direkt efter henne kom faktiskt Muppman och jag på 63%!

Hoppas, hoppas att Kreon fortsätter att bete sig så här underbart- allt runtomkring själva tävlandet från flätning, in och urlastning går som en dans och nu känns det som att jag snart kan ge mig av helt på egen hand.

Idag coachade snälla Lina som bor nära tävlingsplatsen men jag vill ju kunna klara mig själv om det kniper.

Förhoppningsvis tycker Kreon OCKSÅ att livet som tävlingshäst är toppen- det verkar så än så länge i alla fall :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>