Måndag- snäll häst och stygg ägare

Snäll häst promenerar….

…stygg ägare schamponerar!

 

Kors i taket- Kreon bjöd på en fullständigt krångelfri uteritt idag också! Vädret var fortsatt kallt men solen strålade och i kombination med total vindstillhet var det ändå härligt att vara ute även om det börjar kännas lite ovant (!) att inte utföra de berömda snurrningarna i tid och otid.

Nåja, jag har ju tidigare skrutit om att Kreon är så… harkel… ”lättlärd” så det är väl inte mer rätt att han efter typ 30 uteritter förstått att man inte ska vägra att skritta på samma väg som man gått på ”tusen” gånger utan att protestera.

Väl hemma i stallet kände jag mig allt annat än snäll mot min snälla häst när jag började duscha honom (se föregående inlägg).

Det klådstillande schampot skulle verka i 10 minuter och för att avleda Kreon från eventuell köld gav jag honom en rejäl och uppskattad massage.

Förhoppningsvis hjälper tvagningen men det är ju själva f..n att det är så kallt nu.

Jag skulle gärna låta Kreon stå utan täcke och torka men det är helt uteslutet just nu.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Om det är några elaka ”djur” i inneboende i hans täcken kanske det hjälper att lägga hans täcken utomhus i minusgrader så dör de förhoppningsvis. Ja, inte täckena då utan kvalstrena… ;)/Lina

    Svara
  2. Lena

    Min ena häst kliar sej ganska mycket i hagen,mot en telefonstolpe,inget inne.Gjorde lika förra året denna tiden.Jag är ganska säker att det beror på pälsfällning.Andra hästen fäller men kliar sej inte.Antar att de är olika känsliga för obehaget som blir vid pälsbyte.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Lena:

    Hoppas verkligen det beror på pälssättning (Kreon fällde lite för ungefär en vecka sedan), kan annars inte tänka mig VAD som skulle orsaka kliandet eftersom ingen annan häst gör det och inget med Kreon har ändrats.

    Archie fick tex utslag av soja men han kliade sig inte- Kreon har ätit samma mängd soja i minst 2 månader.

    Svara
  4. Hästis

    Jag hade provat att plocka bort soja och även spannmål för att se vad som händer. Det är inte ovanligt att hästar är allergiska mot just dessa. Dom kan ju utveckla en allergi även dom har fått det ett tag.

    Svara
  5. Anonymous

    Flera av mina hästar har faktiskt, nu när jag tänker efter, börjat byta päls redan i January. Nu är det så ljusa dagara att det inte är konstigt de börjar fälla. Hoppas det löser sig för er så ni slipper bada fler gånger i denna kyla.
    Mvh Ida

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>