Om Birgitta 12 år kunde samarbeta med polisen

Bloggläsaren Rackemarie undrade var Birgitta 12 år har tagit vägen och det ska jag berätta; hon funderar som bäst på om hon inte på något sätt kunde samarbeta med polisen.
 
Idag när jag var ute och red kom en bil körande i mycket hög hastighet mot oss och för att försöka få den att dämpa farten gjorde jag en i mitt tycke begriplig gest med ena armen signalerandes ”sänk farten”.
 
Antingen måste föraren (en man) ha varit ”trög” eller så tyckte han kanske att han var ROLIG för han bara vinkade ”hej hej” och svischade förbi- utan att lätta på gaspedalen det minsta!
 
Hade Birgitta 12 år fått bestämma så hade hon samarbetat med polisen så tillvida att hon skulle ha en polisbil utposterad lite längre fram och med denna skulle hon ha radio-kommunikation.
 
Varje gång någon dåre ”brände” förbi henne när hon satt till häst så skulle Birgitta 12 år lämna registreringsnummer och signalemente på bilen över radion och så kunde lilla polisbilen fånga in fartdårarna längre fram och intervjua dom om vad de håller på med samt givetvis avsluta frågestunden med feta böter.
 
Vad tror ni om den idén? Själv gillar jag den absolut!
 
Ska i ärlighetens namn tillägga att Kreons tidigare ”konster” utmed vägarna botat mången bilist från att leka Rally-Kalle.
 
Dessa förare har troligen inte VÅGAT vräka sig förbi väg-dansande Kreon vars ägare snurrat honom kors och tvärs över vägbanan utan de har vackert självmant stått på tomgång vääääldigt länge innan JAG har vinkat förbi dom :).

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. sofia

    Tyvärr har man ofta fullt upp med att stilla/lugna en häst som inte är helt trafiksäker eller blir rädd för att hinna titta så mycket på bilen, signalement osv.

    Sedan köper jag inte att hästar inte ska hålla sig på vägen ibland måste man korsa/gå efter en väg för att komma på vissa platser i skogen.

    För lite hänsyn tas till ridande/körande ekipage. Sedan håller jag mig mitt på vägen (grusvägar!) tills bilföraren saktat ner….dom vill inte ha 600kg häst in i bilen – jag lovar!!

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Anna-Kajsa 12 år har ibland ”uppmuntrat” hästen lite (Ax, inte Am!), till att t ex gå upp på bakbenen eller på annat sätt uppföra sig skrämmande… Pinsamt att erkänna, men effektivt. Detta skedde dock för lääänge sedan då A-K var betydligt närmre 12 år än nu. En kompis i ungdomen hade en stensäker häst, han blev irriterad på bussen som visade så lite hänsyn och vägrade gå av vägkanten. Det var cm från att backspegeln slog honom på axeln. Dumt gjort det med – men bussen tvingades iaf att sakta in.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Som ni vet har ju Kreon behövt allt annat än uppmuntran för att dumma sig utmed vägarna men faktiskt har detta lugnat ner bilisterna tusen gånger mer än när man kom ridande på snälle Archie.

    Skönt att jag ändå fått denna hänsyn av vissa och jag brukar alltid försöka tacka, muntligt eller genom ”viftningar”.

    Svara
  4. Åsa

    jag brukar ha ”stingpinne” dvs jag håller ut dressyrspöet långt ut i vägbanan, lite demonstrativt. Saktas det inte in vänder jag på spöet så handtaget hänger ut, de flesta är rädda om lacken.
    Och ett stort, glatt leende och vink när de är duktiga och saktar in och håller avstånd 😉

    Ang konster så har jag också kört med det, vi hade en mjölkbil som körde som en dåre på vägen. Såg honom komma och satte F i terre a terre när han närmade sig, det var effektivt, sen passage förbi. Han (chaffisen) lugnade faktiskt ner sig överlag efter det mötet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>