Lördag- många vuxenpoäng för både Kreon och mig

Idag har jag äntligen tagit itu med en sak som har stört mig länge- jag har rensat ut bland mina täcken i stallet och således fått mer plats för de täcken och schabrak jag prioriterat att ha på ”min” hylla i sadelkammaren.

Vi har inte så mycket plats per person och häst och jag har länge fått trycka in sakerna för att de inte skulle ramla ner från hyllan men nu ser det snyggt och prydligt ut igen.

Det som jag sorterade ut har hamnat i mitt stallskåp hemma i vårt förråd- tur att man har eget hus och kan unna sig att ha en del av sakerna i säkert förvar- hade jag bott i lägenhet hade jag inte vågat lägga ner mina hästprylar i källaren eller på vinden.

Gjorde en annan välbehövlig sak idag- smorde mitt kandar som av förklarliga skäl hängt oanvänt i snart ett halvårs tid och det var oroväckande styvt och stelt men inte så länge till!

Kreon den lilla muppen fick idag inviga det för egen del (Décima och Archie har ju använt det många gånger) och det var inga som helst problem.

Nu red jag bara ut och skrittade typ 60 minuter och travade i 10 så något ”riktigt” dressyrpass med kandaret blev det inte men det brådskar inte heller även om det är bra att ha provat på även denna betsling lite lätt tycker jag.

Efter ridturen tog jag till en gammal beprövad metod som jag dock aldrig använt mig av för egen del, jag slängde in kandaret i en plastpåse fylld med olja och förhoppningsvis hjälper detta till att mjuka upp det styva lädret inom några dagar.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Låt det inte ligga ett par dagar! Jag lade ett träns i olja över natten en gång – och det ”smaskade” om det jättelänge efter det. Fast å andra sidan fick jag ett träns jag kunde rida med i regn utan att någonsin mer behöva smörja det. Jag skulle kanske kunna tänka mig att göra så med ett träns igen, men inte med finkandaret!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ok, jag tar upp det imorgon och kollar läget.

    Så värst fint är kandaret dock inte, köpte det billigt för kanske 8 år sedan och så styvt och otäckt som det kändes innan smörjningen idag så får jag chansa på att det i alla fall inte kommer att bli sämre efter oljebadet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>