Lördag- ont i handen och ont i halsen

Hur många dagar om året kan det egentligen blåsa? Många tydligen och idag var definitivt en av dom!

Åsa och jag hade bestämt träff på Järavallen och det var med tvekan vi begav oss dit i blåsten.

Om det var det trevliga sällskapet eller det trots allt fina och soliga vädret låter jag vara osagt men inte ens klenis-Soya verkade bry sig om vindarna utan sprang på så bra i 1,5 timme.

Huruvida även Kreon skulle springa på bra i blåsten kände jag att jag var mindre intresserad av att ta reda på så jag avbokade helt enkelt min planerade uteritt och valde det lugnare ridhuset i stället.

Och på tal om lugn….hästar är verkligen djur som man ibland inte förstår sig på?!?!?

Förra söndagen då jag också red i ridhuset, på ungefär samma tid och också direkt efter hagintag osv så var Kreon halvt hysterisk, både i stallet och när jag började rida och jag kunde inte förstå varför.

Idag blåste det som sagt trettioelva gånger mer vilket i min värld BORDE ha upprört honom mer men idag var hästen som förbytt och sitt allra, allra underbaraste jag.

Jag kan bara säga att om han någonsin går på tävling så som han gjorde hela passet i ridhuset idag så kommer jag inte att önska mig något mer av mitt ridliv- så otroligt härligt var det.

En fullständigt avslappnad häst som lydde min minsta vink och idag började det också äntligen svinga liiite i traven.

När det var dags för tramp-träningen gjorde Kreon den så bra att jag klappade honom och skrek BRA!!!! tills jag nästan fick ont i handen. Och även om JAG inte fick ont i halsen av allt gastande så skulle det inte förvåna mig om Kreon var lite öm i sin hals av alla klappar jag belönade honom med :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>