Dagens (avstånds)fråga

Idag funderar jag lite på det här med AVSTÅND- avstånd till TÄVLINGAR för att vara mer exakt.
 
Jag har ju många gånger berättat om hur lyckligt lottade jag anser att vi skåningar är- vi har ”massor” av tävlingsplatser inom en 5-7 mils radie.
 
Kör man så ”långt” i Norrland kommer man inte ens fram till närmaste korvkiosk om jag har förstått saken rätt:)))) (hur trötta är ni på DET skämtet norrlänningar???).
 
Så vad säger den samlade läsarkretsen?
 
Hur långt är ni beredda på att åka för att få tävla?
 
Själv upplever jag en smärtgräns någonstans vid 10 mil ungefär…visst kan jag vid ytterst sällsynta tillfällen åka längre men ibland händer det inte ens en gång om året.
 
Och som sagt; jag kan inte räkna de tävlingsplatser jag har att vraka bland ändå och framför allt så länge jag befinner mig på lätt-klass-stadiet och dessutom kan rida på både kort/ lång bana och lokalt och regionalt.
 
Så oftast handlar det om körningar på max 5 mil faktiskt- väldigt bra för alla parter.
 
Det går inte åt mycket bensin, man behöver inte sitta en evighet i bilen och hästen får kortare tävlingsdagar.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Tio mil är lite av en smärtgräns för mig med, men jag får ofta ligga uppåt i alla fall åtta mil, och då kan jag ändå inte tävla varenda helg om jag skulle vilja det. Jag kan heller inte välja och vraka på klasser. Den här våren ser rätt bra ut, jag kan tävla ung var 14e dag i rätt klasser, i princip inom de tio milen. I maj kommer jag rida div I och tyvärr ligger de tävlingarna rätt långt bort, en av dem är definitivt mer än tio mil bort.
    Förra hösten fanns det bara två lämpliga tävlingar inom tio mil, då valde jag faktiskt att inte lösa licens alls – hade ju inte kunnat tävla tidigare på året och hade därför inte gjort det tidigare.

    Svara
  2. Johanna

    Norrland är ju ganska avlångt också, i de norra delarna kan de ha hysteriskt långa avstånd till tävlingarna! :-O
    Medan t ex Sundsvall ståtar med åtta klubbar varav tre ordentligt stora plus då att man inom 5 mil har Härnösand och Hudiksvall också.
    Så i Sundsvall skulle man egentligen kunna göra de flesta av sina tävlingar inom 5 mil, nu är de i allmänhet även ute på tävlingar på längre håll eftersom det alltid är något spännande som drar (lagserier, mästerskap osv).
    Beroende på vilka klasser man rider såklart, från MsvA och uppåt blir avstånden långa.

    Själv har jag hela fyra klubbar inom 10 mil och även om jag långt från tävlar varje helg måste jag med andra ord resa längre än 10 mil för att få till något som kan kallas ”säsong”.
    Jag åker inte längre än 20 mil i dagsläget.
    Den dagen det handlar mer om att vinna tävlingar/lagserier/mästerskap kan jag nog satsa på några längre resor men just nu när det bara är i utbildningssyfte jag tävlar är de 17 mil jag lägger till Östersunds-området klart tillräckligt.

    Svara
  3. tvärsan

    I Stockholm är det första bekymret att hinna anmäla sig innan klassen är full. Har man inte anmält sig före 18.01 är det i princip kört :(.
    Eftersom jag är extremt morgontrött så vill jag inte ha längre än 5 mil om jag ska rida första klassen. Ska jag rida andra klassen är det ok med 10 mil, det kan bli sena kvällar innan man är hemma igen men det gör inget för då är jag pigg som en mört

    Svara
  4. fio

    Det beror på vilken gren. För en hopp eller dressyrtävling åker jag inte längre än 10-15 mil, när det gäller fälttävlan har jag ju åkt ett par 100 mil ner till södra Tyskland för att tävla så allt är ju relativt.

    Svara
  5. Anonymous

    När vi åker för att tävla med våra hundar åker vi åtminstone 4 resor på 75 mil enkel väg, 4 resor på 50 mil enkel väg och oftast åtminstone en på 100 mil enkel väg per sommar. Och till råga på allt så är man glad om prispengarna täcker startavgifterna.. Lite tokig måste man ju vara 🙂

    Svara
  6. Anonymous

    Japp, det gör vi. Har tävlat med hundar i så många år nu så man vill inte alls räkna på vad man lagt ned på resor. Men ett intresse är ett intresse så då får det kosta. Men de skenande bensinpriserna gör ju inte saken bättre…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>