Tisdag- fortsatt minnesförlust

Dagens Kreon-umgänge var en kopia av gårdagens ; vi åkte åter iväg för att rida och det gick i princip exakt likadant som då.

De första galoppfattningarna ignorerades fullständigt och sedan gick Kreon helt utan protester.

Jag börjar misstänka att jag under en lång tid framöver kommer att få uppleva nya idéer från detta djur, sådant man FÖRHOPPNINGSVIS kommer att skratta åt i efterhand och säga ”kommer du ihåg när Kreon….”.

Så tänker jag om väggpressandet och sarg-sparkarna och så hoppas jag säga om de glömda galoppfattningarna.

Vad jag verkligen inte vill uppleva mer är småbockandet på de 2 senaste tävlingarna, då tar jag tusen gånger hellre en ”galopp-vägrare” any day:).

Eftersom jag tänker att dessa nya utflykter kanske frestar lite extra på Kreons psyke (utan att jag märker det dock) har jag valt att som motpol ”vila” honom fysiskt, dvs bara rida mer eller mindre rakt fram och inte göra några rörelser alls. Det är ju knappast så att de lättaste dressyrprogrammen fodrar något mer avancerat och jag höll mig också till ett kortare pass (30 minuter), precis som igår.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ida Girhagen

    Kläm i o rid ordentligt när du ändå är ute o far, tror han spelar dig en del spratt din spindel…..:0)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ida:
     
    Jag vill gärna ”vila” Kreon lite denna veckan rent ”fysiskt” OM det är så att han inte bara leker med mig utan faktiskt tycker att det är lite jobbigt med nya miljöer (mängden löst bajs när jag rider tyder på det….).
     
    Jag kräver ju (och får) ändå korrekthet i form, bjudning, rakriktning osv  och kan också lägga fokus på min egen sits samtidigt som jag inte ”sliter” på Kreon med jobbigare saker som skolor, förvänd galopp osv.
     
    Det tycker jag att han visade så bra under förra veckans NN-träningar att han ligger på rätt nivå så att säga så att han kan få ett brejk och ”vila” denna veckan. Tävlingssäsongen är (förhoppningsvis) lång….  

    Svara
  3. Ida Girhagen

    Löst bajs kan vara fruste gräs? Men du känner dig o don häst bäst så det blir säkert jättebra till slut. Lycka till på söndag, tänkte komma o se men äker till Göteborg…….Kram!

    Svara
  4. Ida Girhagen

    Och såklart de behöver vila kontoret ibland, det ger nog motivation och så hinner de smälta vad de lärt sig.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Ida:

    Gräs är det ej då vi inte får använda de hagarna just nu.

    Jag brukar skoja och säga att fördelen med de dagar Kreon varit upprörd är att man har väldigt lite att mocka i själva boxen. Magen töms rätt så rejält vid ridning då!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>