Dagens (fasadkiss)fråga

Mycket har vi diskuterat men dock aldrig detta:))).

Men när jag gick till jobbet från bilen härom morgonen och bevittnade rastning av några hundar slog det mig: VARFÖR TILLÅTER MAN SOM HUNDÄGARE SIN HUND ATT KISSA MOT FASADER?!?!?!?

Är det för att man tycker att hus är ”allmän egendom” som det är ok att förstöra på detta vis eller tycker man inte att lite urin spelar någon roll?

Hade man som husägare tyckt att det var ok om andras hundar sprang och pissade mot ens egen fasad? Jag tror inte det.

Att sedan vuxna karlar kan ställa sig och göra detsamma, både i fyllan och villan och för övrigt gör mig bara så förbannad så det vill jag inte ens tänka på.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Det var av den anledning jag förbjöd inackorderingarna att ha med hanhundar i stallet. Jag tycker att det är vanligt att hanhundsägare tycker att det är ok att hunden skvätter på stallväggar, hö, bärbuskar m.m.

  Är också anledningen till att jag inte har hanhund, tycker det är megaäckligt med skvättandet!

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Jag förstår dig Minstral. Minns att vi hade en hanhundsägare på ridskolan som lät sin hund pissa på höbalarna utan att ens säga till den- uräckligt.

  Vi brukade även ha halmbalar utlagda utanför alla privathästarnas boxar (för att ägaren själv skulle mocka) och det var säkert många som strödde med en nerskvätt bal utan att veta om det.

  Som tur var, var hunden liten men ändå…..

  Svara
 3. Cristel

  Jag låter inte min hanhund kissa på fasader, höbalar eller annat sånt. Han kissar på träden i stallet. Det är ok.
  Jag hade blivit galen om han kissade på hö/halmbalar eller inne i boxarna! Det gjorde min valp ett par gånger i höstas om hon glömde bort sig, men aldrig att en vuxen hund ska ”gå på toa” inne.
  Det går ju faktiskt att säga till hundarna att låta bli att lyfta på benet mot grannens häck eller husvägg.

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Jag som har en tik har ju aldrig detta ”fasad-problem” men skulle bli jättearg om någon lät sin hund kissa mot vår vita fasad. Är övertygad om att urin, förutom att det inte ser trevligt ut, inte heller är bra för putsen.

  Skulle Soya kissa i Kreons box skulle jag inte bry mig då det handlar om så lite kiss i en mängd halm men jag vet att andra inte alltid gillar sådant.

  Nu är min hund aldrig med inne i själva stallet så jag behöver inte fundera mer på just detta.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>