Onsdag- slutet för den självutnämnde ledaren?

Idag har jag verkligen, för att vara mig, ”tänkt utanför boxen”- jag har varit på en form av NH/ ledarskapsträning med Kreon.

Idén väcktes i söndags när jag berättade om Kreons ”mupperier” för pilates-tränaren som menade att ledarskapsträning KAN vara ett sätt att komma tillrätta med Kreons påhitt.

När sedan fysioterapeuten sedan sa ungefär samma sak i måndags och dessutom tipsade om en enligt henne mycket vettig kvinna som skulle kunna hjälpa mig så bestämde jag mig för att testa.

Jag har alltid tyckt att jag varit både mina tidigare hundars och hästars självklara ledare men uppenbarligen är det ju inte så med Kreon.

Visst lyder han FÖR DET MESTA men nu har jag också insett att det inte är ”good enough” även om han i jämförelse med många andra hästar går att hantera lätt i vardagen.

Men när det inte passar herrn är han ju inte alls foglig och det är i dessa fall jag vill bli ledaren som Kreon lyder trots att han egentligen inte vill.

Just nu är jag faktiskt för trött för att skriva mer om dagens övningar som jag nu ska träna på egen hand men jag lovar att berätta mer inom kort och även lägga ut en länk till stället jag var på.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anki

    Bra där B,jag funderade i dessa banor när jag läste om dina bekymmer med din ”Mupp”!
    Har bara bra erfarenheter från NH.Fungerar!

    //Anki

    Svara
  2. AnnH

    Jag hade ju en mkt besvärlig häst som jag hade mellan 3 och 6 års ålder. Hon var väldigt fin, vilket var enda anledningen att jag inte sålde henne dag 2…

    Jag gick på mkt NH-träning med henne och fick henne FANTASTISK på marken. Dock fick jag ytterst lite med mig upp i sadeln. På marken var jag helt orädd för henne (även innan när hon var besvärlig) men på ryggen var det ganska obehagligt ofta och den känslan försvann aldrig då jag aldrig fick någon direkt bättre koll på ryggen (mer än den normala utvecklingen mellan 3 och 6 år). Hästen kunde fortfarande stanna, tjura, vägra gå och resa sig högt och häftig.
    D
    äremot så är ju detta typ av tänkt mycket vettigt i sig och är knappast dåligt.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Varför just du med denna häst inte fick någon bra effekt uppsuttet Ann kan man ju bara spekulera i, det kan ha berott på hästen, dig själv, en blandning av båda, de övningar du gjorde….vem vet.
     
    Jag tror inte på några ”mirakel-kurer” GENERELLT men vissa saker kan fungera super på en del hästar medan det på andra har noll komma noll effekt och så finns det allt däremellan.
     
    Däremot vill jag gärna PROVA, så som jag redan gjort med flera andra saker jag tipsats om och som sagt, aningen hjälper det jättemycket, inte alls eller lite. Ovasett har det varit en ny erfarenhet för mig och det i sak tror jag är bra om man är lite förändringsobenägen.  

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>