Fredag- gramanlös men nervös

Ännu en snitsig rubrik :)!

Och vad kan den betyda?

Tja, tro det eller ej men det berodde INTE på dagens livliga gramandebatt att jag lät fegsnöret hänga orört på klädhängaren i ridskolans ridhus.

Detta bestämde jag mig för att prova redan efter onsdagens pass och eftersom TVI TVI Kreon faktiskt aldrig visat stegringstendenser på just ridskolan trots att han nu varit där 6- 7 gånger.

Däremot är han fortfarande inte 100 % avslappnad där, det märker jag tydligt.

Han börjar med att gå i undertempo, något han kunde göra när jag precis hade köpt honom och det pruttas och bajsas mer än hemma.

Men det går att rida utan att höra en arg svans eller få frågan ”ursäkta…ville du ha galopp…hur gör man då” och det är allt som betyder något just nu.

Det var väldigt bra att vi hade gramandiskussionen dock för nu fick jag en extra reminder vad gäller att ”rida rätt”.

Jag tränade på halvhalter, att få baken in under hästen, tempoväxlingar och höll noga koll på att halsen var ”långt framme” och inte ihopdragen (fast de tendenserna fanns inte alls).

Som vanligt hade jag precis lagom stöd i tyglarna, dvs väldigt lätt och mjukt så samanfattningsvis kändes Kreon inte det minsta ”gramanriden” ha ha.

När jag hoppade av och skulle lämna ridhuset utspelade sig en konversation som förflyttade mig tillbaka till min egen ridskoletid och jag blev lite lätt nostalgisk och kände igen mig:

Flicka, kanske 10 år: Vad heter han?

Jag: Kreon

Flicka: Hur gammal är han?

Jag: 7

Flicka: Han är JÄTTEFIIIIIIN!

Jag: Ja, jag älskar honom!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Alltid kul när det går bra:) Själv valde jag faktiskt att rida med graman i dag och jag tror aldrig jag fått fram en så bra galopp på Misty. Hon har ju från början typ sämre galopp en än travare men det tar sig. I dag var den rund och fin och gramanen hängde helt löst. Har haft gramanen på två pass och nu kan jag lägga den igen. Brukar ta till den 1-2 ggr om året.

    Förutom som fegsnöre vid uteridning då jag varje gång jag rider ut drar ihop stackars hästen så att hon biter sig i bringan;)

    Svara
  2. Minstral

    Jodå, jag har alltid glädje av alla debatter, de får en att tänka till. Men viktigast för mig är ändå ”team Misty” dvs min tränare, veterinär och hovslagare. Dessa har jag valt ytterst noga, bara de bästa är gott nog. Det är alltid dessa personer som har sista ordet och som jag har valt att lita på:)

    Men det är som sagt alltid uppfriskande med debatter och man får en chans att tänka till.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Jag instämmer helt Minstral!
    ”Team Kreon” betyder tusen gånger mer än alla vilt främmande kommentatorer på nätet.
    Man måste välja de personer man litar på- skulle man lyssna på allt och alla hade man blivit helt förvirrad- det finns ”tusen” åsikter om det mesta.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>