Dagens (hundtand)fråga

En arbetskamrat påtalade nyligen att Soya har otroligt vita och rena tänder och undrade om jag brukar borsta dom.

Det gör jag INTE och har aldrig gjort på någon av mina hundar.

Minns att båda greyhound-hannarna (som jag inte hade samtidigt och som kom från helt olika ställen) STANK ur munnen när jag köpte dom i vuxen ålder.

De hade mycket tandsten som jag själv petade bort med hjälp av en nagelsax och därefter luktade de aldrig mer illa och fick inte heller ytterligare beläggningar.

Den lilla tandsten Soya hade när vi köpte henne 1 år gammal skrapade hennes uppfödare bort och sedan dess är det alltså ett Colgate-smile som gäller och ingen stank.

Men hur gör ni? Borstar ni någonsin (dagligen?) era hundars tänder?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Och Soya äter mycket grisöron vilket jag tror rensar hennes tänder.

    De där dentastixen som säljs har jag hört att hundarna slukar direkt så frågan är hur mycket de hinner rensa.

    Svara
  2. Trasselkvast

    När jag var hos vet sist så höll han en ganska ingående redogörelse om hur och varför man som hundägare egentligen borde borsta tänderna på sin hund varje dag. Bara en vanlig veterinär och ingen tandspecialist, och allt han sa var vettigt, så jag köpte både tandborste och tandkräm och hade de bästa intentioner att göra borstning till en daglig vana.

    Jag borstade en gång. Hunden hatade det (vilket jag förvisso kunnat ignorera), och jag själv tyckte det var dödens tråkigt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>