Läser om oseriösa köpare

En vän försöker sedan ett tag tillbaka sälja sin häst och tycker att många köpare verkar oseriösa.

Eftersom jag vet att hon läser bloggen tänkte jag ”trösta” henne med ett inlägg jag läste på Buke; så att hon inte känner sig ensam om
att råka ut för knäppgökar:

Jag har under några månader haft min 2 åring på annons. Rätt billigt för jag måste verkligen sälja honom. Och det är en hel del folk som hör av sig men dom är inte seriösa för 5 öre.

Köpare 1: Kom och tittade 2 gånger, var JÄTTE intresserad och bestämde att hon skulle köpa honom verkade bra och trovärdig, var runt 25 och hade sin pappa med som verkade jättetrevlig.. Jag gjorde en veterinärbesiktning för 2000 spänn och vi bestämde att hon skulle komma en lördag kl 3 och betala hästen och skriva kontrakt. Nån timma senare får jag ett sms – jag är på åby och kollar på trav istället.. kl 8 samma kväll skickar hon ett sms att hon inte vill köpa honom längre. Här har jag slösat min tid och stått och väntat på henne och betalat 2000 helt i onödan, jag blir så arg så jag kokar.

Köpare 2: Ringde och var JÄTTE intresserad, det var fredag och hon sa – jag kommer på söndag hör av mig om tid, jag sitter hemma och väntar hela söndagen, på kvällen skickar hon ett sms -jag hinner inte komma idag, men jag kommer på tisdag! Fine, jag satt hemma hela tisdagen med, på kvällen kom det ett sms att hon hade fått ändrade planer… Men hon kommer till helgen för hon är fortfarande JÄTTEINTRESSERAD, jag sitter hemma och väntar, på söndagen orkarjag inte vänta mer och skickar ett sms om hon kommer? nej då har hennes bil gått sönder så hon vet inte om hon kan köpa häst just nu.. Känns som nåt dåligt svepskäl, har man så dåligt med pengar ska man inte köpa häst!!!! Och man hör väl av sig och säger det??

Köpare 3: Skickade ett mail i fredags kväll som jag inte såg förrän senare, hon var JÄTTE JÄTTE INTRESSERAD. På lördag halv 8 skickar hon ett sms att hon är JÄTTE JÄTTE INTRESSERAD och ber mig ringa när jag får tid.. Jag ringer upp och hon verkar bra, ställer bra frågor.
Efter 5 min säger hon att hon är på ullared och står i ett provrum så hon undrar om hon kan ringa upp mig när dom fikar om en stund?
men hon är JÄTTEINTRESSERAD Visst säger jag, ring bara innan kl 14 då jag börjar jobba. -absolut säger hon, klockan var väl runt 9 då. Jag väntar hela dagen kl 14 har ingen ringt och inte under kvällen heller.. Söndag förmiddag har jag fortfarande inte hört något så jag ringer upp henne, hon blir helt tyst en stund och sen så säger hon – MIN DOTTER HAR HITTAT EN ANNAN HÄST SOM VI HAR KÖPT???! Jag blir så jäkla arg, sur och ledsen..

Såhär håller det på hela tiden om och om och om igen, folk som ringer/mailar och skriver och säger flera gånger att dom är JÄTTEINTRESSERADE men och bestämmer en dag dom vill komma och titta men sen inte dyker upp och hör inte av sig igen? Och dom låter bra i telefon, ställer vettiga frågor och verkar ha bra stall… Är det folk som inte kan kontrollera sig och bara ringer och sen kommer på att dom inte har råd med fler hästar?

Folk som vill låna honom och prova, vad kan du prova på en 2åring? har skrivit i annonsen att han inte lånas ut..

Folk som vill byta honom mot massa grejer som bil och en hundvalp??

Folk som mailar i all oändlighet, dom vill ha mer filmer, bilder, undrar om stammen flera gånger trots att den står klart och tydligt i annonsen och yada yada..

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Usch så tråkigt!
    Verkar finnas en hel del både dåliga köpare och säljare.
    När jag skulle köpa häst(letade unghäst) ville jag gärna se film först. Hade varit ute och tittat på mååånga hästar som enligt säljaren hade fina gångarter. I mitt tycke hade en åsna rört sig bättre.
    Dessutom bor jag i södra Sverige och vill inte åka massa mil i onödan.
    En del ägare verkade också livrädda för sina hästar, en del hade aldrig löshoppat(4år) och så vidare.
    Givetvis är kan man inte begära mycket av en 3-4 åring men att den är hanterade är ju grundläggande.
    Det minsta man kan begära är ju en film där hästen rör sig i alla gångarter och eventuellt löshoppar.
    Själv hörde jag alltid av mig och sa att jag inte var intresserad på alla hästar utom en. Jag hade tydligt förhört mig om att hästen skulle vara utan gamla skador eller avvikande exteriör.
    Döm om min förvåning när det visade sig att unghästen hade ett överben i en tennisbolls storlek på ena bakbenet.
    Har måånga andra exempel på urdåliga visningar av häst men lyckligtvis även en hel del bra
    Maria_L

    Svara
  2. Anna

    Usch..fy fasen vad folk är oseriösa! Fattar inte att man har mage att bete sig på det viset. Så fruktansvärt oförskämt att boka upp folk o sen inte dyka upp eller höra av sig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>