Måndag- ren bil och fin häst

Idag har jag unnat mig eller min bil rättare sagt en rejäl rengöring och det bästa av allt var att jag slapp göra den själv.

Nästan granne med jobbet finns en firma som tvättar, polerar, vaxar mm bilar och där fick jag bilen tvättad och mycket väl rengjord invändigt för endast 300 kronor.

Nu tillhör jag inte de värsta hästmänniskorna vars bilar ser ut som hämtade från en gödselstack men det blir ju ändå en del grus, halm och annat som följer med från stallet allt eftersom månaderna går och jag tycker att det är ganska svårt och även tråkigt att försöka dammsuga bort detta.

Så dessa 300 känns som väl investerade pengar- jag gillar ju att ha det rent omkring mig och nu slipper jag reta mig på allt skräp som har snirklat sig in mellan sätena, på golvet osv.

På hästfronten är det väldigt roligt just nu- Mini och jag njuter av Kreons samarbetsvilja och även om passet idag bara pågick i knappa 30 minuter så känns det som att det räcker utmärkt- det lilla djuret gjorde allt Mini begärde trots att hon red i paddocken som ändå kan stressa honom mer än ridhuset.

Mini menade att man blir lite sugen att rida för länge och det förstår jag EXAKT vilket också är en bidragande orsak till att jag står på marken ännu ett tag :). Jag vet med mig att jag ibland har svårt att motstå vissa frestelser och när Kreon leker ”mormors-häst” är han svår att motstå :)!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Amanda:

    Givetvis betalar jag Mini- varför ska hon arbeta gratis när jag själv inte gör det?

    Jag mockar inte åt folk gratis, har stalljourer osv- min tid är för dyrbar för att jag ska göra sådant utan att det ska löna sig för mig.

    Det vore annorlunda om man hade en ”ta och ge relation” där båda har utbyte av varandra och HJÄLPS ÅT men jag hjälper inte Mini med något liksom de jag tar betalt av inte ger mig någon hjälp i utbyte (eftersom det inte behövs- och skulle det behövas så betalar jag). Det känns bäst så för mig och då behöver ingen känna sig utnyttjad.

    Varför undrar du?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>