Lördag- med glädje men utan bandage

Klockan är inte ens lunch men flitens lampa har redan lyst i många timmar i Staffanstorp.

Kreon och jag har dressyrat i ridhuset och det var tur att vi gick in där för 5 minuter senare kom en kort men otroligt intensiv regnskur som inte hade varit så rolig att få på varken sig själv eller utrustningen.

Kreon bryr jag mig mindre om :), han går utan täcke trots att prognosen har hotat med regn mest hela dagen.

Ja, ni vet ju vad jag anser om täcken och man ska ju leva som man lär :).

För att återgå till ridningen så fortsätter jag att arbeta med ungefär samma saker som alltid; lätthet i framdelen, bära mer vikt på bak, gymnasticera kroppen genom att rida skolor i trav och galopp samt genom upprepade galoppfattningar ur skritt osv.

Påmindes idag om att slutan för höger skänkel går lättare att göra om jag rider den som en förvänd sluta (undrar varför?) så det gjorde jag en del innan jag gjorde den ”som den ska göras”.

Galoppfattningarna ur skritt var verkligen fina och jag dristade mig också till att samla galoppen en del eftersom jag ”vet” att NN kommer att vilja se lite piruettförberedande arbete nästa gång vi ses.

Idag använde jag mig också av bommar på marken för att få lite mer swing i ryggen, traven är ju Kreons sämsta gångart och bommarna hjälpte honom väldigt bra tycker jag.

Avslutade passet i lång och låg form där jag kontrollerade att Kreon verkligen lät sig böjas i halsen så mycket jag ville och efter det var det ”slut för idag, tack för idag” och en nöjd ägare.

Jag älskar dessa helgmorgnar där jag kan rida i lugn och ro utan att behöva skynda mig till jobbet och där jag också kan ta hand om min utrustning i behaglig takt.

Idag dristade jag mig till att för första gången på typ 9 veckor låta ”sår-benet” vara bandagelöst, förhoppningsvis distraherar gräset så pass att Kreon inte vill klia på det.

Bodil, Salli, Soya och jag vågade trotsa prognosen och åkte till Dalby efter stallet och med facit i hand var det klokt.

Vi fick inte många smådroppar regn på oss och nu vet jag att Soya är rastad OM vädret skulle försämras under dagen.

Nu känns det som att jag är värd en power-nap; vi hörs ikväll igen!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>