Vill ni se en film när Kreon gör galoppombyten?

Tja….låt mig då direkt säga: DET FÅR NI INTE :)))))!

Både igår och någon av de gånger Mini ridit i förra veckan så har tanken ”ska jag filma” flimrat förbi.

Det hade varit roligt att visa er utvecklingen av framför allt bytena för även om vi aldrig har upplevt att Kreon haft jätte-jättesvårt för dessa och de inte är 100 % tävlings-redo ännu så ÄR där en skillnad, absolut.

I början var det ju en del hopp och skutt, försök att sparka i sargen osv medan det nu i mina ögon ser ganska okomplicerat ut- på vår nivå.

Men…någon film kommer ni inte att få se, inte nu och kanske aldrig?

När jag läste Frida Hallgrens blogg igår och idag bekräftades en hel del av de tankar jag själv haft vad gäller att filma Kreon.

Jag har flera gånger tänkt ”Oj, vad modig Frida är som så ofta lägger ut filmer på när hon tränar/tävlar/ rider” men nu har hon råkat ut för samma sak som hänt mig flera gånger och som gjort att jag tröttnat på att visa filmer.

Även om man får 20 jättepositiva kommentarer så är det ändå de 2,4,5,7 eller vad det nu må vara negativa kommentarerna som gör en ledsen, förbannad, sur…ja, allt annat än glad i alla fall.

Och vem tycker om att höra/ läsa negativ kritik om sin älskling- även om det skulle finnas korn av sanning i kommentarerna?

Sedan kan man så klart tycka att ”har man gett sig in i leken får man leken tåla” men då kan man ju också välja att INTE ge sig in i leken- och det är väl där jag står just nu.

För jag kan nästan svära på att även om jag hade visat en sekvens där Mini gör ett klockrent byte med Kreon så skulle någon eller några hitta NÅGOT att gnälla över, om det så är färgen på schabraket eller manens längd.

”Den som söker han finner” och jag tror att det alltid, oavsett vem som filmas finns saker man kan hänga upp sig på, klaga på, ifrågasätta och som sagt- just nu vill jag inte utsätta mig för detta varken då jag själv eller någon annan rider vad jag anser min FINA häst.

Bloggen driver jag för att jag tycker att det är kul och då kan jag också välja att avstå från det som jag inte tycker är kul; att ”riskera” befogad eller obefogad kritik från ibland vilt främmande människor som kanske aldrig ens har sett mig/ Kreon IRL och/ eller som egentligen inte har en aning vad de snackar om.

Så. Birgitta 12 år har talat och vi får väl se om Birgitta snart 46 kan övertyga henne om något annat.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ida

  Det finns alltid negativister (eget ord som jag hittat på, tror jag….) som är avundsjuka för de inte åstadkommer nåt själva. Man kan alltid tycka om allt men välja att behålla det för sig själv, visst? Det finns ju tusen sätt att ta sig från A till B och alla kan vara lika rätt eller fel. Nä, våga vara positiv!!! :o)Man får väl komma o titta IRL ist ;o)

  Svara
 2. sofia

  men du….nu blev du ju så där ”rädd” som jag hade hopats att du INTE (!) skulle bli.

  Såååå synd! Det är roligt att se filmer, man lär sig mycket genom att se.

  Jag lovar, de flesta negativa kommentarerna kommer från dom som är så långt ifrån att ens starta upp en egen blogg….! Har varit med om flera styvkorkade bloggare som inte är det minsta ödmjuka själv, det har nästan alltid slutat med att dom lagt ner sina bloggar, möjligen att dom är medveten att dom bundit ris för egen rygg??!

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Ida:

  Du är alltid välkommen att besöka oss :)!

  Och du har ju själv haft häst och vet vad det innebär på alla plan så ”kritik” från dig skulle jag inte bli sur över utan begrunda.

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Sofia:

  Enligt min erfarenhet är det dom som inte är så kunniga själva (varken från marken eller till häst) och/eller som saknar ödmjukhet som är snabbast på att hacka på andra.

  Själv kan jag många gånger finna många fel på filmer folk lägger ut (som sagt…den som söker han finner) men varför ska jag hacka på andra O-OMBEDD.

  Man är väl inte dummare än att man begriper att ingen vill läsa omdömen som ”stackars häst” (som någon hade skrivit på Frida Hallgrens blogg tex)när man som bloggskribent lägger ut en film där man själv är POSITIV till innehållet.

  För mig är det skillnad om man skriver ”idag hade jag en usel träning, se själva på allt som gick fel” eller om man skriver tex ”titta vilket härligt pass jag hade idag”.

  För egen del känner jag just nu att de som njuter av att trycka ner andra får vända sig någon annanstans- jag som är så oteknisk har ett jättebry varje gång jag ska lägga upp en film så det besväret vill jag inte ha för att andra ska hacka på mig och på min/ min hästs bekostnad.

  Svara
 5. Anonymous

  Jag tycker absolut att du SKA filma – men i så fall för egen skull enbart (läs: for your eyes only) – och inte lägga upp på nätet/bloggen. Så filma på, men bry dig inte om att ladda upp!

  Folk som ”tycker om att ogilla” kommer det alltid att finnas, ffa på nätet, tyvärr. En sak till… ”det man inte har laddat upp, det får man heller aldrig ont utav”. 😉

  /Anonym-M

  Svara
 6. Birgittas hästsida

  Jag HAR faktiskt filmat idag (se separat inlägg senare i kväll) men kanske väljer att bara visa filmen för vissa utvalda, typ Mini, NN och mina vänner. Jag får se hur filmsnuttarna blev först.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>