Söndag- två fina hästar

Idag ville jag egentligen åka till skogen och rida men eftersom ingen på anläggningen nappade på att följa med som sällskap valde jag att avstå och i stället köra en repris av uteritten för 2 dagar sedan.

Efter några mupperier (dock ej på vägen utanför ridhuset, tack för det) blev det en massa galopp, lite mindre trav och även lite skritt i en timme.

Nu försöker jag att även galoppera där Kreon är spänd och det gav väl varierande resultat, mest galopperade han faktiskt men någon gång gjorde han som han ju gjort på tävling; travade fast jag ville att han skulle galoppera.

Fast det känns ändå som rätt strategi och som något jag ska fortsätta med, jag TROR att det kommer att släppa mer och mer.

På de ställen där Kreon inte är förskräckt galopperar han hur fint som helst och går att jobba bra med både samlad, arbets och mellangalopp.

Det är ju detta som hittills har räddat muppen från att bli såld- mellan sina tramserier är han jättehärlig att rida och man kommer direkt till bra arbete så fort man lyckas bryta rädslan de gånger han är rädd och tramserierna övriga gånger.

Efter vår ritt släppte jag ut alla hästar i hagen (det är jag som har stalljouren idag) och sedan var det dags för nästa djur, Minis lånehäst, att arbeta lite.

Mini åkte ju till sitt nya jobb igår och hästen ska resa efter i veckan som kommer men tills dess ska jag röra lite på den.

Enligt Minis önskemål skulle jag inte tömköra i närheten av några får (wonder why……:)))) så jag valde att longera fina hästen i paddocken.

Om du läser detta Mini så lever hästen och har hälsan:), du kan slappna av!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>