Kreon-analys

Som jag berättade igår var jag och kollade på en träning där tränaren var samma person som en gång i tiden red in Kreon.
 
Då jag frågade hur denna person hade uppfattat Kreon då var det väldigt intressant och ROLIGT framför allt att höra åsikter som är identiska med mina egna.
 
”Inridaren” sa att han hade tyckt att Kreon var en häst med en vacker sida, lättlärd och känslig men också till en viss del ”icke-förlåtande”, dvs man fick vara försiktig i sina signaler när man red honom.
 
En del hästar tål ju ganska mycket vad gäller ryttarens position i sadeln, skänkeltryck, ”hårdhet” i händerna osv men jag har ju själv från dag 1 märkt att det ska så lite till för att en hjälp ska betraktas som ”för mycket” av Kreon.
 
Samtidigt är det ju denna känslighet man som ryttare vill ha så länge den inte går överstyr så att säga, det är härligt att bara tänka galoppfattning och så sätter sig hästen i en sådan direkt eller kunna rida på sytrådar men ändå få gensvar.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>