Måndag- gräs men inte gräsligt

Eftersom jag kommer att vara upptagen under resten av dagen (mer om detta i separat inlägg i kväll) valde jag tidig uppstigning och ridning innan hagutsläpp.

Nu har det ju regnat rätt så rejält den senaste tiden, eller det har i alla fall kommit mycket regn under korta skurar, så jag ansåg gräsbanan som tillräckligt uppmjukad för att våga mig på ett dressyrpass där.

Det ÄR ju skillnad på grus och gräs, jag märke tydligt att Kreon travade på bättre i det nyharvade ridhuset i lördags vilket också bekräftades när jag fick se små filmsnuttar från träningen (dessa ska jag förresten visa er imorgon om ni är snälla tänkte jag :)).

Fokus idag låg på att jag, medan jag har det färskt i minne ha ha, skulle försöka skärpa mig ännu mer på en del punkter som NN påtalade i förra veckan:

* Inte köra över högerhanden åt vänster i vänster varv.

* Försöka att ha en ännu bättre/stadigare bålstabilitet.

* Avbryta en galoppombytesförberedelse om Kreon börjar svaja iväg.

* Kunna bibehålla förvänd galopp genom tydliga hjälper och inte få egen-gjorda byten från Kreon.

* Sitta mer i rörelseriktningen i slutorna.

En del av detta kommer ni att kunna se på filmerna att jag inte har 100 %-ig koll på, dels pga slarv och dels pga otillräcklig teknik än så länge.

Kreon skötte sig i alla fall fint och gjorde även en del piruettförberedande arbete utan att bli sur.

Jag tror att han kommer att ha mycket lätt för piruetterna om man bara leker fram träningen- galoppkvalitén är det inget fel på men kräver man för mycket samling eller inte rider ut tillräckligt snabbt när man fått rätt samling så kan man locka fram ett av Kreons sätt att protestera (hoppa iväg MOT hjälperna) vilket så klart är onödigt och dumt.

När passet var över förflyttade jag Kreon från ett gräs till ett annat så att säga- gräshagen väntade och Kreon verkade mer än nöjd med att förena sig med den.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>