Tisdag- ny dressyrleverans

Idag har jag äntligen fått min bil lagad!

För ett tag sedan la fläkten av och efter ytterligare tid pajade det reglage som elektriskt öppnar och stänger fönstret vid förarsätet- mikroskopisk möjlighet att få vettig lufttillförsel i bilen med andra ord och inte så roligt sommartid (tja…inte på vintern heller när rutorna immar igen och man håller på att frysa ihjäl).

När bilen var återbördad till en glad ägare, moi, var det dags för en ny träning för vår nya tränare på anläggningen, Christina.

Idag fick jag träna på rakriktning genom att rida öppnor i trav och galopp på meddellinjen- inte alls lika lätt som utmed långsidorna kunde jag konstatera.

Vi jobbade också med många tempoväxlingar i traven- målet är en starkare och bärigare häst som travar ännu bättre och med näsan ännu mer framme.

Kreon är ju så otroligt lätt i handen och skulle bokstavligen kunna ridas på sytrådar och då får man i stället passa så att han inte bara viker in huvudet och blir opåverkbar.

Jag var mycket nöjd med hans dressyrleverans :), när han går som idag känns det verkligen som att detta är hans ”grej”- att göra olika krumelurer i ett tomt ridhus och med bara en tränare och en ryttare som talar om för honom att han är duktig :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>