Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Det är dags för den årliga stalltvätten där alla hästägare förväntas att delta även om det i sak inte är något tvång dvs inskrivet i kontraktet. Dagen har aviserats i mycket god tid.

Du har inte alls lust att vara med och städa och flera andra har redan aviserat att de inte kan komma pga andra åtaganden.

Vad gör du?

* Deltar trots att du inte alls har lust.

* Meddelar att du inte kan komma utan att specificera dig närmare.

* Meddelar att du inte kan komma och skyller på något som inte är sant.

* Meddelar att du inte kan komma men skickar din medryttare i stället.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Hej,

  för mig är det självklart att delta. Lust att städa har jag sällan.. men den årliga stalltvätten är något som alltid har hört till under alla mina år som hästägare och något som jag ser som självklart.
  Jag har absolut häst för att rida och utvecklas men även för att det oftast är trevligt och givande att umgås med övriga stallkamrater. / Karin

  Svara
 2. Prick

  Om man inte behövde komma hade jag nog inte gjort det om jag inte hade haft lust. Hade inte förklarat mig närmare.

  Fast jag VET att om man gör städdagen till en trevlig dag med gemensam lunch eller middag brukar de flesta dyka upp 🙂 till och med de rätt ointresserade respektive brukar kunna mutas in med en trevlig grillafton!! Då går det desto fortare med städning och man kan bänka sig vid borden istället.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  I sak håller jag helt med ang mat och dryck Prick.

  Jag har varit med på alla (3) städdagar sedan jag flyttade till vår anläggning och det har varit helt ok att städa och därefter fika tillsammans.

  Vi fick nya kontrakt igår där man gjort en ändring så att man i fortsättningen får betala 1000 kronor om man uteblir.

  Trots att städdagen var aviserad i mycket god tid (över 1 månad) deltog inte ens hälften från stallet med fullskötsel av olika anledningar.

  Har man bokat en utlandsresa förstår jag också om man uteblir men med den nya regeln om 1000 kronor kanske man hittar någon annan som ställer upp i ens ställe.

  För mig känns detta som mest rättvist faktiskt; allt som bygger på frivilligt deltagande riskerar att missbrukas, kännas orättvist och man vet aldrig vilka man slutligen kan räkna med eller inte.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>