Onsdag- ut

Väntar på servering :)?
Efter 2 dagars dressyrande var det som sig bör dags för en uteritt- idag med Back och Josefine som sällskap.Vi kunde konstatera att Kreon är en lustig filur- när han är ensam kan han ju blockera sig hur hur många gånger som helst, i sällskap med andra lyfter han knappt på ögonbrynet åt sådant som till och med snälle Back BACKAR för (gissa hur många gånger Josefine har fått höra skämt om sin hästs namn :))).

Vi tog det ganska lugnt och skrittade mest och var hemma en timme senare, välbehållna alla 4 :).

Vad övriga djur beträffar så såg jag idag katten Mimmi komma släpande med 2 döda möss i munnen- med 2 timmars mellanrum. Verkligen skickligt får jag säga och jag fick också häromdagen rapport om att Gullis setts smaska på en mus.

Detta imponerade stort på mig då jag trodde att jag hade klemat bort den lilla gull-katten med mitt torrfoder och i den villfarelsen (att han trots allt är en jägare) har jag befunnit mig tills jag idag fick höra av ett ögonvittne att det inte är han själv som fångar mössen utan att han får/ tar dom av Mimmi.

Så var det med den musfångaren….

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nina

    Hej.
    Jag har köpt gård precis i närheten av stallet där du håller till. Jag undrar om du kan tipsa om några ridvägar. 🙂

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Om du frågar mig är det dåligt med bra ridvägar i krokarna.

    Förslagsvis tar du fram eniro på datorn så kan du lättare följa mina knapphändiga förklaringar:

    Om du följer Husarvägen tills den tar slut kommer du ut på en grusväg som bla leder dig till Torreberga. I närheten finns en nerlagd banvall där underlaget brukar vara bra även när grusvägarna är hårda.

    Om du är i närheten av vårt stall finns det en smal grusväg som heter Betesvägen. När den tar slut kan man rida in på en smal grässtig till höger och kommer då efter kanske 400 meter fram till fårhagar (inte bra att rida där om din häst är rädd för får med andra ord).

    Du kan också rida på Vattenverksvägen och från den ta dig runt på lite grus och asfaltsvägar.

    Tja…det är i princip det hela.

    Vill du rida i Skrylle tar det 15 minuter att köra dit- mycket bättre alternativ egentligen. Finns flera parkeringar innan den på själva Skryllegården.

    Hoppas du blev liiiite klokare :).

    Svara
  3. Anette

    Man kan också rida ”kyrkrundan” bort till Nevishögs kyrka och runda den på Nevishögsvägen och tillbaka Husarvägen.

    Eller rida hela dragonvägen / kavallerivägen till Bildgården och Grevievägen/Vinningevägen tillbaka.

    En långritt kan man rida upp till Vinneberg och runt på grusvägarna där, Banvallen fortsätter där borta ut till Tejarpsgården.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Anette:

    Tack för ytterligare tips som dock även de bygger på en hel del asfaltsridning.

    Har man en häst som är rädd för stora jordbruksmaskiner, motorcyklar och annat som bullrar är man rätt så strandsatt menar jag.

    Känns både tråkigt och konstigt att det är så ont om bra ridvägar utan trafik och med bra underlag när man faktiskt befinner sig på landsbygden.

    Jag behövde faktiskt inte alls rida lika mycket på asfalt och i trafik när jag stod på ridskolan i Malmö och då kunde jag ändå rida både längre och mer varierat.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Vagt. Har besökt den som hastigast vid 2 tillfällen, en gång då Pontus slog på en sko på min fd häst och en gång då hans fd sambo skulle leverera en sadel till mig men jag passade inte på att ”glo” speciellt mycket på själva gården då.

    Men läget osv är ju jättebra liksom priset (kan kollas på nätet :)).

    Var den ute på annons eller hur köpte du den om man får vara nyfiken?

    Svara
  6. Nina

    Nä den har inte varit ute på annons utan jag fick veta att den var till salu genom en gemensam bekant. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>