The typical hästmänniskan….

För min del får folk låta sina hästar vila hur mycket de vill men det blir lite löjeväckande när man hävdar att man ger promenadhästar vila flera gånger om året för HÄSTENS skull.

Var ärlig i stället och säg som det är: du gör det för din skull och för att DU vill slippa att rida.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Eller att det helt enkelt inte går att rida. När jag ger Misty vintervila är det för att det inte funkar, inte för att hon behöver vila eller att jag inte vill rida:)

    Svara
  2. Trasselkvast

    Fast inte alltid väl? Jag vill ju helst rida min egen häst jämt, men har ju tänkt fortsätta ge henne veckoliga (ord?) vilor fördelat över hela året, eftersom HON funkar bra på det.

    Svara
  3. Anonymous

    Ja jag tycker också du är lite orättvis här, det är ju inte svart eller vitt alltid.
    Det finn ju som ovan folk som inte kan rida pga väder etc över vintern när isen ligger tjock. Och så finns det folk med hästar som av hälsan/gamla skador etc kanske mår bra av många små vilor istället för en lång?
    / En som rider året runt – om det går

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Ok, jag förstår om min kommentar kan missförstås.
     
    Så klart kan det finnas massor av skäl till att man väljer att vila en häst flera gånger om året- det har jag också gjort.
     
    De gånger jag reagerat har varit då folk med promenadhästar sagt saker i stil med att ”hästen BEHÖVER vila” vilket jag alltså menar att en promenadhäst inte ska behöva flera gånger varje år. Vila från vadå liksom? Den rids ju redan mycket begränsat, varken dagligen eller ”hårt”.
     
    Att man sedan ÄNDÅ vill vila hästen är väl upp till var och en men det är mer hur man resonerar som jag tycker blir fjantigt.
     
    Hästar är stäppdjur som tåler långt mycket mer än lite lätt promenadridning i min värld.   

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>