Dagens (samvets)fråga

Scenario:
Du står och tittar på när en stallkamrat rider. Stallkamraten har länge haft problem med att hästen går på dubbla spår vilket den även gör under dagens pass- hela tiden.Efter passet säger stallkamraten glatt till dig:

”Gud så skönt att X äntligen är mycket rakare i kroppen och har slutat att gå på dubbla spår”.

Vad gör du?

* Instämmer trots att du inte alls håller med, tvärtom.

* Försöker att byta samtalsämne utan att varken hålla med eller säga emot.

* Säger att du tycker att hästen fortfarande går på dubbla spår.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia

    Just det med dubbla spår var jag ute för alldeles nyss.
    Min kompis red och hästen gick på dubbla spår. bakdelen in, speciellt i galoppfattningarna.

    Då frågade jag om jag fick komma med ett tips, när hon red och det fick jag så löste vi det problemet och jag hjälpte till och var ögon på marken en stund.
    Hon red en lätt öppna in i fattningarna och fick fina luftiga fattningar som så småningom även blev utan öppna och höll sig raka.

    Efteråt var hon jättenöjd för att hennes fina sto inte gick på dubbla spår och jag var också nöjd och glad.

    mvh
    Cia

    Svara
  2. Minstral

    Det beror på hur väl jag känner personen, är det någon jag känner väl så påpekar jag nog att hästen fortfarande går på dubbla spår. Känner jag inte personen så väl så får det vara upp till personens tränare att nämna det. Rider inte personen för någon tränare så antar jag att denne inte är så seriös i träning och då är det säkerligen mer än dubbla spår som är fel.

    Vi hade en tjej som hade en ponny här och denna ponny gick jämt på dubbla spår, en annan tjej red ponnyn en gång och då gick den inte dubbelt, ändå hävdade ägaren att det inte var dennes ridning det var fel på vilket resulterade i att de åkte till klinik i tid och otid för att reda ut detta. Sedan denna incident skiter jag fullständigt i om andras hästar går på dubbla spår, bara inte min egen gör och det rättar min tränare till om så är fallet.

    Svara
  3. CeciliaL

    Det dar tycker jag ar svart faktiskt… just att saga emot sa dar… skulle nog overlata till kompisens tranare att fixa det hela… Men jag hade en kompis som absolut skulle klackt ur sig allting och definitivt gjort helt klart for ryttaren vad han/hon gjorde for fel! Och hon stotte sig med ganska manga. For folk VILL inte hora av vem-som-helst att de har fel. Det ar iaf min erfarenhet.

    Svara
  4. Lotta

    Jag hade svarat diplomatiskt att det har blivit bättre men att hästen fortfarande inte är helt rak. Därefter gett tips om hur hon skulle lösa det. Ärlighet vara längst!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>