Dagens (samvets)fråga (hund)

Scenario:

Du har en arbetskamrat som har en hund som inte kan lämnas ensam hemma och arbetskamraten har ”löst” detta genom att ha hunden liggande i bilen- i en bur.

Arbetskamraten går ut med hunden på frukost och lunchrasten men i övrigt ligger hunden hela dagen i bilen.

Vid enstaka tillfällen då möten och annat kommit emellan vet du att hunden legat i bilen/ buren uppemot 6 timmar i sträck.

Vad gör du?

* Säger till din arbetskamrat att hundpassningen måste lösas på annat sätt då du annars kommer att göra en anmälan.

* Tiger och lider i det tysta.

* Sätter en anonym lapp på arbetskamratens bilruta där du hotar med anmälan.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Vet att min mamma råkade ut för detta på sitt jobb, min mamma sa till hundägaren att han fick lösa det annorlunda annars tänkte hon anmäla. Han blev jättesur och menade att hon inte skulle lägga sig i, då gick hon till chefen så att denne fick ta över och lösa det hela.

    Kan tillägga att min mamma hade nog det största civilkurage jag sett och även det största hjärtat<3

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Bra gjort av din mamma! Jag ser relativt ofta folk som använder sina bilar som hundförvaring på ett sätt som inte är ok för MIG utan att bryta mot någon lag.

    Svara
  3. Åsa T

    Jag skulle sagt till min kollega, men jag hade inte sagt att jag skulle göra en anmälan direkt.
    Men OM det hade fortsatt så hade jag sagt det då. Man måste ge alla en chans att ändra sig först tycker jag innan man ”trycker till” med att annars gör jag en anmälan.

    Svara
  4. Helena, Quince och Otto

    Många ”glömmer” att man faktiskt bryter mot lagen om man lämnar sin hund i bilen längre stunder, om det inte är i samband med jakt, prov, tävling etc.
    Tänker för närvarande mycket på kvinnan i Västerås som lämnade sin hund i bilen och kom tillbaka till en död hund.

    Svara
  5. Prick

    Tycker många har försökt uppmärksamma hur varmt det kan bli i en bil även om det är lite molnigt. Förstår iofs att med bur menar du att tex bakluckan är öppen?

    Jag hade i alla fall sagt till. Kanske inte hotat med anmälan direkt. Men ganska snart.

    Svara
  6. Anonymous

    Naturligtvis hade jag sagt till.
    Men med tanke på andra dilemman här så förvånar det mig att ni mangrannt skulle säga till om detta men när det gäller stallet skulle ingen göra något om hästarna verkade ha det bra.
    Om hunden i det här fallet har det bra vad är skillnaden mot hästarna i det lilla stallet. En bekant hade en hund som själv valde att alltid ligga i bliburen, iofs med öppen grind, men där kunde han utan problem ligga 5-6 timmar. Så om han rastar hunden och den mår bra, vad är problemet? Ska denna lag tolkas annorlunda med ”några cm” i stallet? I dilemmat verkade det inte vara ”några cm” utan ganska mycket.

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    För mig är hundens BETEENDE långt viktigare än TIDEN i bilen.
    Min Soya ligger tex knäpptyst och sover hela tiden medan det finns hundar som vrålskäller och hoppar mot bilrutorma bara de ser en människa. En sådan hund torde enligt min uppfattning bli mycket stressad av en längre stund i bilen i en miljö där folk rör sig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>