Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du är den sista att lämna en tävlingsplats, inte ens någon i sekretariatet är kvar.

När du ska köra hem ser du att någon glömt kvar ett ganska fint dressyrspö i närheten av ditt släp.

Vad gör du?

* Tar spöt och behåller det.

* Tar hem spöt och ringer arrangören senare och berättar att det finns hos dig om någon efterfrågar det.

* Lägger undan spöt på en ”smart” plats på anläggningen, ringer arrangören och berättar var du lagt det.

* Låter spöt ligga kvar och gör inget.

Och så en följdfråga:

Skulle du svara annorlunda om det i stället handlade om 4 fina benskydd?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emma

    Jag hade valt mellan att ta hem eller lägga på smart ställe och ringt arrangören, samma gäller benskydden. Huruvida jag valt att ta med mig hem skulle nog bero på prylarnas skick. Skulle de vara helt nya skulle jag valt att ta det med mig framför att lämna kvar.

    Svara
  2. Anonymous

    Ett dressyrspö hade jag nog antingen bara låtit ligga alternativt helt ärligt men lite fult tagit med mig om jag saknade ett. Som man känner sig själv känner man andra säger dom ju – om man vänder på situationen så hade JAG hade i alla fall inte ”letat” efter mitt spö när jag kommit hem utan bara konstaterat att jaha det glömde jag nog på tävlingen attans…
    Benskydd är nog annorlunda, dom hade jag nog ringt och frågat klubben om någon hittat – och hade då varit tacksam om någon valt att lämna in dom istället för att ta med sig dom hem, allt beroende på prisklass/skick såklart.

    Svara
  3. CeciliaL

    Tror knappt jag ens lagt märke till ett ridspö och hade nog (om jag nu gjorde det) antagit att det tillhörde nån på anläggningen, så det hade jag bara lämnat. Något som fina skydd eller nåt annat dyrt hade jag tagit med mig och kontaktat arrangören efteråt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>