Veckan som gått

Hjääälp….kan inte minnas att någon vecka gått så snabbt som denna, man blir nästan lite rädd!

Maken har varit bortrest nästan hela veckan och detta har inneburit att jag har fått stiga upp i ottan, cykla med Soya för att motionera henne rejält för att därefter ta med henne in till Malmö för att kunna rasta henne ytterligare under dagen.

Sedan har jag så klart ridit på min kära Mupp och det har mestadels varit härliga ridpass, flera av dom på en stubbåker i direkt anslutning till stallet och resten på åkrarna och vägarna kring stallet.

Även tisdagens lektion hölls på stubbåkern och Christina var nog lite förvånad över att min galning kunde gå så avslappnat på ett jättefält trots att vi bland annat tränade på galoppökningar medan han kan ha så mycket åsikter om annat som normala hästar inte skulle blinka åt.

Ja, ja…det är Muppe-Puppe i ett nötskal….inte som andra…på gott och ont :))).

2 vardagkvällar har ägnats åt halmintag och det har faktiskt varit ganska trevligt och även gett lite motion :).

Nu kan man inte pressa in ett kuvert på loftet så vi har alla gjort ett bra jobb och kan vara lugna för strö-försörjningen till nästa sommar.

Lite shopping har det också blivit i veckan; det rundsydda tränset från Hööks som jag tjatat en del om är äntligen mitt liksom en hållningsväst som jag också nämnt på bloggen.

Den sistnämnda ska jag givetvis utvärdera ordentligt på bloggen men jag vill först rida några gånger med den.

I fredags startade Malmöfestivalen för i år och även om jag inte har som tradition att besöka den varje år så brukar det vara trevligt- så även i lördagskväll.

Vädret var sådär fantastiskt och det kändes nästan som att man befann sig utomlands- en härlig bonus nu när sommaren oavsett om vi vill det eller inte går mot sitt slut.

I lördags blev det också en långpromenad med Soya, Bodil och Salli i Dalby, idag har Soyis och jag varit i Käglinge på morgonen och på hundstranden i Lomma på kvällen- en härlig avslutning på veckan!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Lite avundsjuk på att era stubbåkrar verkar vara värsta extra dressyrbanan – våra fält är stenhårda och steniga 🙁

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Anonym:

    Förra året var fälten vattensjuka och det kändes som att rida i djup lera = blev i princip  ingen ridning alls för min del. Vågade helt enkelt inte rida; ”hej senskada”!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>