Tisdag- ändrade planer

Även till dagens träning möttes jag av en perfekt vidgjord utebana- till ingen nytta visade det sig :(.

Jag hann bara rida fram, så fort Christina uppenbarade sig började det regna och vi fick vackert krypa om inte till korset så i alla fall till ridhuset.

Dagens träning hade fokus på rakriktning och att Kreon skulle ta lika mycket stöd på båda tyglarna.

Jag fick vända upp på medellinjen, rida rakt fram men med Kreon ömsom ställd åt vänster och ömsom åt höger- låter lätt men är lite svårare :).

Det blev även jobb på volten i både trav och galopp och nu har Christina skärpt kraven på oss och vill att Kreon ska swinga ännu mer i traven, komma upp i formen, ta yttertygeln och vara böjd för inner skänkel- ja…ni förstår.

Vi tittade också på bakdelsvändningarna igen liksom halterna och i de sistnämnda måste jag tänka på att sitta tungt och stilla- minsta lilla jag rör mig i sadeln så gör Kreon detsamma och halterna blir lite hur som helst.

Uppenbarligen kan ju hästen stanna korrekt- i alla fall med X 🙂 så mycket ligger nog hos hans ägare som måste skärpa sig.

Måste förresten nämna att det kommit flera dressyr och träningsintresserade nya hästägare till anläggningen vilket är mycket roligt tycker jag.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>