1 år!

Man brukar ju säga att ”tiden går fort när man har roligt” och det stämmer bra i mitt och Kreons fall- idag är det exakt 1 år sedan jag blev hans ägare.

Jag hade ju lärt känna Kreon ganska många veckor dessförinnan, ridit och longerat/ tömkört honom en del och hanterat honom ytterligare lite till men som sagt; 1 september skrevs köpehandlingarna och Muppis flyttade till ”mitt” stall.

Ett omvälvande år har det varit minst sagt och jag tycker att jag både har och inte har fått det jag trodde mig ha köpt.

Visst förstod både NN och jag att Kreon var en känslig individ som man inte kunde hantera hur som helst så hans mupperier har i sak inte förvånat mig/oss men att han också skulle vara så lättlärd och så fin att rida för övrigt är en underbar bonus som absolut gjort och gör att man står ut med det andra, mindre roliga.

Jag trodde inte att en så begåvad häst skulle ha så svårt att acceptera att bli uteriden på samma jäkla häst-dödarväg och oja sig lika mycket varje gång (läs: typ 50 gånger vid det här laget)  men å andra sidan trodde jag inte heller att jag skulle kunna galoppera i en underbar samlad galopp helt ensam eller med sällskap när man väl har ridit förbi allt som stör herr Mupp.

Dressyrmässigt befinner vi oss idag på samma nivå som Archie gjorde när jag sålde honom och det är också en härlig bonus för jag var i ärlighetens namn inte så sugen på att ”börja om på nytt” med ÄNNU en unghäst.

Och jo, Kreon var förvisso 6 år när jag köpte honom men såg absolut ut som en 4 åring och kunde inte mer än en nyss inriden sådan så han har verkligen utvecklats i rekordfart.

För att min lycka ska bli total måste jag kunna tävla Kreon utan problem- hittills har det ju varit lite si och så med den saken kan man väl lugnt säga.

Men jag har ju tagit hjälp som ni vet och hoppas mycket på detta men vad som händer i framtiden står än så länge skrivet i stjärnorna.

Oavsett vad har jag aldrig under hela mitt ridliv haft så många helt underbara ridpass på en och samma häst och det är banne mig värt hur mycket som helst och något jag skulle önska alla ryttare att få uppleva.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Låter härligt! Hoppas att det snart lossnar med tävlingsbiten också. 🙂 Men jag förstår att du ändå är himla glad och nöjd med tanke på hur bra han fungerar nu i den vardagliga träningen för visst var det en hel del stök där också under en period?

    Svara
    • Birgitta

      Stöket var i början då var och varannan galoppfattning föregicks av en bakutspark.
      Sedan blev det väl mycket stök när jag red ut i början och när jag red på utebanan några gånger initialt.
      Men sammantaget har själva dressyrbiten alltid fungerat super pga Kreons ridbarhet- det som inte har fungerat har tack och lov aldrig haft med dressyren som sådan att göra utan yttre faktorer som utemiljön, andra hästar osv. Men nästan allt är ju numera historia tack och lov.

      Svara
  2. My

    Härligt att läsa, särskilt det sista stycket 😀

    Grattis till ditt fina hästköp, nu ska jag snart iväg och se på din stjärna 🙂

    Svara
  3. Cecilia Lindberg

    Underbart, grattis! Han låter verkligen fantastisk, och självklart kommer du kunna tävla honom själv, det är jag HELT övertygad om.

    Svara
  4. Moa

    Man brukar väl säga att de lite knepiga hästarna blir de bästa när man kommit förbi ”mupperierna”? Håller tummarna för att du får det här dryga året med mupperier, och sen 10 år med fantastiska framgångar. 😉

    Jag blir så hästsugen när jag läser om dina underbara ridpass. Kan inte mina besparingar föröka sig lite snabbare?!

    Svara
    • Birgitta

      NN har flera gånger tröstat mig med att en av hennes svårklass-hästar var femtio resor värre än Kreon i unga dagar och det har ju gått strålande sedan dess :)!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>