Mera lördag- slutrapport

Ja, så var då ännu en häst och tävlingsdag slut och det är jag också…slut alltså :).

Men det gör inget- det har det verkligen varit värt och jag kan inte nog poängtera hur glad jag är över samarbetet med X och att han rider min häst så bra och dessutom GILLAR honom.

Om jag ska förmänskliga Kreon lite är jag övertygad om att han läser folk väldigt bra och tycker man inte om honom…tja..då tycker han inte om den personen heller och då är det inte så trevligt :).

Idag blev det en fjärdeplacering för Kreon (X vann klassen med den andra hästen han red) och jag skojade lite och sa att jag nu börjar bli bortskämd med placeringar och kommer att bli sur om de uteblir.

Skämt å sido- i LB/LA är det ju inte svårighetsgraden som är några bekymmer utan att få djuret att spänna av och det tycker jag verkligen att X är på mycket god väg att lyckas med.

Kreon var inte ens svettig under sadeln efter dagens ritt, X red kanske effektivt i max 25 minuter med mycket skritt också men det är ju knappast något som tröttar ut en så pass tränad häst som min.

Det som möjligen tröttar är ju ”mupperierna” men eftersom de inte heller pågick i många minuter så gissar jag att Kreon har haft en tämligen behaglig dag.


En väldigt fin bild som My tog på Muppis (det är jag som håller honom).


En märklig häst….går som en handväska bredvid en på tävling, är fullständigt avslappnad när man tar av utrustningen och börjar beta gräs som om ingenting har hänt…men kan bli så spänd ”bara” för att man vill galoppera.

Ärligt talat så är Kreon, bortsett från galopp-idéerna MINST lika lugn och snäll på tävling som mina tidigare hästar och det säger verkligen en hel del…

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Grattis! Vore så himla kul att se film nu men jag förstår att du inte kan lägga ut när någon annan rider honom. Härligt att det går så bra nu iaf!

    Svara
    • Birgitta

      Nej, X vill inte att jag filmar varken träningar eller tävlingar och det har jag FULL förståelse för. Han HAR en egen hemsida och är inte det minsta hemlig men då är det också han som väljer vad han vill publicera.

      Svara
  2. Anna

    Jag menade egentligen inte att jag nödvändigtvis ville se film när X rider, det spelar ingen roll utan mer en nyare ridfilm. Det verkar ha hänt så otroligt mycket efter den långa ofrivilliga vilan så det vore himla kul att få se utvecklingen! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Det finns några I-phonefilmer som är 1-2 månader gamla som jag har publicerat.

      Jag ska se om jag kan få Joesfine att filma lite snart igen.

      Själv märker jag inte att det hänt så mycket annat än med djurets HUMÖR och att bytena är bättre men det räcker ju absolut hur långt som helst i dagsläget. Resten handlar om att Kreon behöver bli starkare och detta tar ju tid att bygga upp rent fysiskt. Formen i framför allt traven måste bli högre, traven ”swingigare”- tja..det är där folkus ligger fn.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>