Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du ska åka och tävla nästa dag och rida en LA:4 på regional tävling.

På eftermiddagen hittar du en länk på nätet som handlar om vilka liniment som är dopingklassade och inser att det som du strukit på din hästs ben på morgonen faller inom denna kategori.

Vad gör du?

* Åker och tävlar i alla fall. Risken att din häst ska dopingtestas bedömer du som obefintlig och du skänker inte detta någon vidare tanke.

* Åker och tävlar men är livrädd att hästen ska dopingtestas.

* Struntar i att åka och tävla av rädsla att bli påkommen.

Följdfråga: Har någon av er NÅGONSIN blivit uttagen för dopingkontroll (dvs er häst)?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Åker och tävlar, men är livrädd för att åka fast (men hur stor ÄR risken egentligen?) Detta för att jag tycker att just dessa dopingregler, som likställer dagligdags-preparat med doping är störtlöjliga.

    Svara
  2. Åsa

    Åker och tävlar, tänker på det heela tiden och är nervös. Efter tävlingen när (ingen testat min häst) blir jag arg på mig själv för jag varit så orolig..

    Svara
    • Birgitta

      Jag hade också åkt och tävlat. Har aldrig någonsin under mitt mer än 20 åriga tävlingsliv på lätt och medelsvår nivå råkat ut för någon dopingkontroll och vet ingen som har gjort det heller.

      Svara
  3. Anonym

    Jag hade nog också gjort så. Men jag har faktiskt assisterat veterinär vid dopingkontroller på tävlingar i lätt klass. Det var en stor tävlingsplats med många starter under en hel helg, så procenten som blev testade var inte så stor ändå. Men det var intressant att se hur många som blev tvärförbannade när de blev slumpmässigt uttagna för dopingprov.

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag hade missat att jag inte fick automatisk signatur längre! Det är alltså jag som är anonym ovan.

      Svara
  4. Madeleine

    Åker och tävlar men är rädd att åka fast.
    Vissa dopingregler är fjantiga.

    Svara
  5. Jessica-Stalltjej.se- Tävla om en Perfect Shoulder Hållningsväst!

    Jag hade stannat hemma, eftersom jag anser att om man VET att man gjort något som bryter mot reglerna, så har man också ett ansvar att inte delta. Visst kan det kännas löjligt att ett liniment ska vara doping, men är det så, så är det så. Då vet man till nästa gång. Då slipper jag vara orolig för dopingtest och annat, och kan fokusera på det jag egentligen är intresserad av. Det skulle förta hela nöjet att gå runt och nojja hela dagen.
    Och ja, jag har varit med om flera gånger då hästar blivit testade, men det kan bero på att jag jobbat med tävlingshästar på internationell elitnivå (OS-hästar) så där är det definitivt mer ”vardag” än på lokal/regional/nationell nivå, förstås. Men även på lokal nivå har jag fått testa häst… Så man ska aldrig känna sig för säker.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>