Tisdag- som i en dröm

Tisdagar är ju numera ”Christina-dagar” och jag bet ihop och tränade trots att min förkylning säkerligen hade mått bättre i soffan.

Kreon kändes jättefin redan på framridningen i ridhuset; underlaget var liiite djupare än vanligt och jag red i lång och låg form- 2 faktorer som hjälper honom jättemycket om man vill ha en swingigare trav.

Som för det mesta på Christinas träningar har hon linjer som verkligen kräver att man håller tungan rätt i munnen och rider koncentrerat och för hjälperna för medan många tränare mer ber en att rida en långsida öppna eller en skänkelvikning på diagonalen (för att ta några exempel) så kan Christina be en att börja en långsida med en volt, därefter rida till meddellinjen i skänkelvikning eller sluta, därefter göra en ny volt och sedan rida ut mot spåret i en ny sluta (för att ta en av dagens övningar som exempel).

Så det ges inte någon tid till såsande och är hästen inte till 100 % på hjälperna blir det svårt till få till allt hon vill se slag i slag :).

I galoppen fick jag träna på att öka och minska galoppen hela tiden, Kreon ska svara blixtsnabbt och flyga iväg som en oljad…tja…blixt :).

När jag travade av det kära djuret efter lektionen kändes det som att traven var FANTASTISK, jag hade en riktig ”Totilas-känsla” :).

Tyvärr misstänker jag (läs: är jag ÖVERTYGAD om) att det inte ser fullt lika bra ut (läs: inte på långa vägar)  som det känns men ibland får man kanske leva på just känslan då :)?

Dagens bästa kommentar tyckte jag i alla fall att en nytillkommen elev stod för när hon, efter att ha ridit med ett stort leende på läpparna svarade på min fråga om hon var nöjd med lektionen: ”DET KÄNDES SOM ATT JAG RED I EN DRÖM HELA TIDEN”. DET kallar jag ett lyckat dressyrpass :)!

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>