Dagens (samvets)fråga

Scenario:
 
Du har börjat träna för en ny dressyrtränare.
 
Redan under första lektionen säger denna att hon tycker att du borde rida din häst med graman under en tid för att ”komma åt den” bättre.
 
Du brukar vanligtvis inte rida med graman och är i sak tämligen skeptisk mot detta ”hjälpmedel”.
 
Vad gör du?
 
* Väljer att prova tränarens råd för att se om det fungerar- du inser att du kanske har förutfattade meningar.
* Provar tränarens råd trots att du egentligen inte alls vill men är för feg för att säga ifrån.
* Säger till tränaren att du inte vill prova men fortsätter att träna för denna utan graman.
* Rider inte för denna tränare mer.
 
Nu rider ju jag med graman då och då men OM jag hade varit i den ovan beskrivna situationen och vanligtvis inte brukat rida med graman hade jag valt det första alternativet.
 
Hade det varit för 20 år sedan hade jag troligen valt det andra eller sista alternativet- då var allting mycket mer ”svart eller vitt” för mig.
 
Numera är jag mer av åsikten ”whatever works….” så vida det inte handlar om djurplågeri/ förkastliga metoder osv och under dessa kategorier anser inte JAG att gramanen faller.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Jag hade nog som du testat gramanen. Inget är ju som du säger, svart och vitt.

    Svara
    • Cia Andersson

      En graman i rätt händer är ett suveränt hjälpmedel. Lika bra där som den är skadlig för någon som inte har koll.

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    Om jag testar en ny tränare måste jag ju ge tränarens metod en chans. Känner jag efter ett tag att jag inte förstår, att det inte funkar eller att jag inte tror på det får jag diskutera detta med tränaren eller byta tränare.

    Svara
  3. Jessica-Stalltjej.se- Tävla om en Perfect Shoulder Hållningsväst!

    Eftersom jag vet att jag kan hantera gramanen på ett bra sätt, så hade jag testat. Men jag hade kraftigt ifrågasatt min tränare om jag uppfattade att han/hon uppmanade andra att rida på graman, jag anser inte att det är något man ska uppmuntra till om det inte är en person som är väldigt kunnig och det är definitivt inget universalmedel som varenda människa ska sätta på sin häst. Den kan brukas och få en positiv effekt, men den är ännu lättare att missbruka också.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>