Birgitta får en smart (?) foderidé

Kanske för att jag de senaste dagarna har handlat på mig en massa morötter började jag fundera över hur man KANSKE skulle kunna utfodra kinkiga hästar så att de faktiskt åt upp all sin mat.
 
Vad tror ni om idén att köpa en fruktpress och tillverka morots och/ eller äppelsörja som man därefter blandar i kraftfodet?
 
Borde inte hästar älska detta?
 
Finns det någon hållhake eftersom jag aldrig någonsin hört talas om någon som fodrar på detta vis trots att jag vet många som köper stora morotssäckar när det är säsong för detta.
 
Så himla mycket bök skulle det väl inte vara att ha en fruktpress i foderrrummet, eller?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    En i stallet där P stod i vintras kör morötterna i en mixer och blandar med fodret 🙂 Fast han kör dem hemma, och sen tar han med i en påse till stallet varje dag.

    Fodrar även med linfrökaka och hästen är supermegablank – när jag provade på P började han dock krubbita frenetiskt så jag tror hans mage mådde sämre av linfrö :/

    Svara
    • Birgitta

      Se där…då var jag inte ensam om den idén :).

      Linfrökaka gav jag till Décima pga hennes ständiga småkoliker men hon var inte så förtjust i det och det verkar inte vara ett foder som hästarna precis gillar.

      Svara
  2. Marie

    Gav min häst mixade äpplen i loppfröna i våras då hon hade haft kolik så att hon skulle äta upp det 😉

    Svara
  3. Nina B

    I vårt stall älskar de hästar som får det, sin linfrökaka!
    Den blandas med hett vatten till en smetig gröt (som sedan får svalna innan man ger den såklart).
    Även KATTERNA är helt galna i denna gröt och kommer faktiskt och TIGGER när jag diskar foderhinkarna för att göra i ordning maten till nästa dag!!!

    Svara
  4. Titti

    Jag vet att en foderproducent tänkt till lite i den vägen för dom har äppeljuice i sina pellets. Själv lurade jag i min häst medicin med äppelmos som han slukade med hull och hår. Varför inte torka äpplen/morötter i flingor och lägga i blöt som betfor när de ska användas? Helt klart en intressant tankegång med pressad frukt/grönsak till kräsna hästar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>