Lördag- höstvindar

För ovanlighetens skull (numera) red jag tidigt på morgonen och valde då ridhuset eftersom det var ganska mörkt ute.

Med facit i hand var det skönt att ha ridningen avklarad i ottan för sedan dess har det blåst ganska hårda vindar vilket jag inte tycker är något bra ridväder.

Idag jobbade jag vidare med travslutorna och fick väl till dom bra åt ena hållet och hyfsat åt det andra.

Tränade också på att samla galoppen och piruettförbereda den, det börjar bli dags för ett NN- besök och jag vill gärna visa att vi gjort lite framsteg och inte bara såsat omkring :).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Här blåser det nästan alltid mer eller mindre hårda vindar. Jag avskyr blåst och flyttar vi någon gång blir det till ett mindre blåsigt ställe. Däremot är det positivt att Misty är totalt oberörd av att det blåser, kan rida i nästan hur hårda vindar som helst utan att det rör henne i ryggen. Däremot ger jag mig naturligtvis inte ut om det är farligt. En annan väldigt bra sak är att om jag väl kommer till jobb med Misty kan hon gå i ösregn, djupa vattenpölar osv, något hon aldrig gör om hon inte är koncentrerad. Det är min tränares förtjänst, hon är benhård med att hästen ska ignorera allt annat under jobb, allt från traktorer till brallande longeringsekipage.

    Svara
    • Birgitta

      Jag resonerar likadant angående väder och mina tidigare hästar har både kunnat träna och tävla ”genom eld och vatten”.

      Även Kreon är på god väg att vänjas vid det mesta- jag vill ha så få begränsningar som möjligt även om man får ta det försiktigare i träningen av honom. Men han får lära sig…

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>