Gratis hästgodis

Varje år så här års noterar jag hur otroligt mycket äpplen som bara går till spillo- ramlar ner och ruttnar bort.

Personligen har jag alltid ansett att äpplena har ett oförtjänt dåligt rykte som hästgodis- de varningar som en del utdelar mot att fodra med äpplen tycker jag är överdrivna.

Så klart ska man inte ge en massa kart, små sura äpplen eller dito halvruttna men att ge 5-6 äpplen, även sådana som växer ”vilt” ser jag ingen som helst fara med.

Jag har i alla år fodrat mina hästar med äpplen och exempelvis Kreon får 6-7 om dagen, uppdelat på 3 mål.

Jag inbillar mig att många pensionärer med flera fruktträd som de inte har den minsta möjliget att till fullo ta hand om bara skulle vara tacksamma om man frågade om man fick plocka lite i deras trädgård- den erfarenheten har jag gjort i alla fall innan vi köpte hus med ett eget träd som ger en miljon äpplen varje år.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Här är problemet för hästarna att hinna äta alla äpplen… de får varje dag, men det finns hur mycket som helst.

    Svara
  2. Anna-Karin Eng

    Har heller inte märkt några negativa förändringar med att ge äpplen. Mina hästar tigger inte för det.

    Svara
  3. Cecilia Lindberg

    Na, det ar val inget problem? Jag brukar inte ge applen varje dag, enbart for att jag inte rakar ha nagra. Fast nar jag fick en jattepase av grannen sa trattade jag i hastarna rejalt med applen, ser inget fel med det. Bra ide ang. pensionarer o dignande appeltran!!

    Svara
    • Birgitta

      Jag har hört ganska många röster som gör gällande att hästarna kan få ont i magen av äpplen men då ska man nog ge en himla massa alternativt riktig sura små kart.

      Svara
  4. Minstral

    Vi har också massa äppelträd och ger hästarna varje dag, även mina fångisar. Däremot behöver man ju inte ge de med mest syra i till känsliga hästar. Men även om man gör det tror jag inte det är så farligt att ge 5-6 äpplen om dagen.

    Svara
    • Birgitta

      Nä, om till och med en människa kan äta 5-6 äpplen utan att bli sjuk så borde ju hästar kunna göra det tycker man.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>