Presentationer

Som ni förhoppningsvis har noterat så finns det på denna nya blogg olika sidor förutom den med själva blogginläggen och där presenterar jag både mig själv och mina tidigare och nuvarande djur.

Nu slog det mig att NI kanske också vill presentera er?

Själv är jag ju en tämligen nyfiken person och kan ibland undra ”vem ÄR den där XX som så ofta kommenterar mina inlägg”. Hon verkar ju rolig/trevlig/ klok…whatever.

Någon gång HAR ju i alla fall några av de gamla stammisarna presenterat sig men jag tänker att det kunde vara trevligt att ha presentationerna samlade på ett ställe.

Smart, trist, korkat, ointressant förslag?

21 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Jag, Dressyrtant, läser allt på bloggen men kommenterar sällan. Har ett jobb inom skolvärlden och kanske är det så att jag kommenterar tillräckligt där…
    Jag är 42 år och ser mig själv som en hobbyryttare. Jag är inne på min femte häst. ”Dunderklumpen” som jag kallar honom köptes inte långt från där du bor men jag bor i Gbg så han fick åka många mil när jag hämtade honom som nybliven treåring. Faktum är att X har varit med och ridit in min klump. Han fick hjälpa till lite eftersom klumpen inte ville ha någon på ryggen… Det fick jag inte reda på förrän långt senare och det var nog bara bra, annars hade stegringarna nog gjort mig livrädd.
    Nåja, det har tagit oss ganska lång tid att komma dit där vi är idag. Klumpen växte länge och på alla bredder. Dessutom är han en ängslig individ men också dominant, inte en helt lyckad kombination… Nu är han åtta år och vi är kvalade till MSV:B :). Han är efter Rubinrot och är såklart skimmel. Han var kolsvart med vit svans när han var tre. Bedårande! Nu är han snart vit… Men fortfarande svarta ben :). Han är 175 cm ( jag har slutat mäta) och väger runt 780 kg… Dessutom har vi i år fått gå upp till 160 cm – täcken.
    Jag tränar två dagar i veckan eftersom jag anser mig själv vara talanglös… Vi rider ut och hoppar. Älskar att rida fort men det får jag äta upp dagen efter så jag har fått sansa mig lite. Klumpen går i en stor hage med tre kompisar. Att ställa honom i en grushage är inget alternativ då jag inte kan hantera den överskottsenergin som blir.
    Så mycket mer finns inte att säga om oss tror jag, mer än att jag läser din blogg främst för att du verkar vara lik mig ;), men också för språket i den. Fd svensklärare och nu rektor får rysningar över folks inkompetens inom språkområdet…

    Svara
    • Birgitta

      Jättefin presentation, tack! Jodå…även jag anar likheter oss emellan och när du skrev ”ängslig individ men också dominant” om din häst nickade jag igenkännande. För det är lite där jag tror att Kreons ”problematik” ligger- han tror han är så himla tuff men så kan han inte riktigt leverera utan håller på att dö av skräck i vissa situationer. En tjej som jobbar mycket med ledarskap sa om honom något i stil med att ”han borde släppa på ledarskapet för reder inte riktigt ut det”. Man ser ju också hur han bokstavligen gömmer sig bakom andra hästar när man rider ut osv.
      Men nu var det inte Kreon detta skulle handla om utan dig.
      Du ser vad världen är liten….IGEN! Jag tänker på att X varit ”inblandad” även i din häst.
      Jag ska lägga upp din presentation så snart jag lyckats fixa lite teknisk support (det är Moa N som står för den).

      Svara
  2. sofia

    Hej
    Brukar kommentera lite då & då. Gillar att tala om häst, tycker om denna blogg då den har lite attityd och vågar ha åsikter som inte alltid är så ”bekväma”. Rak & ärlig=det gillar jag!!
    Är en 36 årig 3 barnsmamma som var OTROLIGT (!) optimistisk och tog upp hästeriet efter ca 7 års uppehåll. Småbarnsmamma=tidsbrist! Ville tävla på ovalen med mina kallblod, nu efter några års bearbetning accepterat att detta ska hållas på ren & skär hobbynivå och inget annat (tills vidare i alla fall).

    Älskar kallblod har alltid gjort MEN någon gång skulle jag vilja ha ett stort halvblod. En ”riktig” ridhäst:) Ha en bra Söndag//Mvh Sofia

    Svara
    • Birgitta

      Ja, lite måste det hetta till på bloggen annars blir det ingen dynamik tycker jag.

      Om Ni BARA skriver ”åhhh så fin Kreon är” blir det liksom ingen action :)! Den sortens bloggar sorterar jag själv bort snabbt- det blir lite för mycket klubben för inbördes beundran.

      Svara
  3. My

    Får ju presentera mig också 🙂

    Är 32 år och bor ganska nära Birgitta, trots det har vi setts två gånger med 11 år emellan 🙂 Första gången var på strandritt i Skummeslöv/Hemmeslöv (glömmer alltid vilket) då jag var och red med mitt dåvarande halvblod Chirovena. Genom åren har vi följt varandra och andras liv på ryttarfiket.

    Numera har jag två halvblod, en liten grå KWPN-valack som är känslig och hysteriskt rädd för det mesta, vilket ledde till att jag när läge gavs köpte en 2-åring efter Bocelli som jag hoppas ska bli en bättre fungerande ridhäst för mina mål. I huvusak har jag ridit hobbyridning och dressyr de senaste åren, Chirran gillade inte hoppning och min nuvarande fungerar inte att hoppa med, i alla fall inte med mig på ryggen. Med min nya häst hoppas jag på mer blandad ridning, inte bara dressyr (även om han är dressyrstammad). Häst nummer 2 är för övrigt väldigt lik Kreon i färg, tecken och uttryck, trots att de inte har en enda gemensam släkting…

    Svara
    • Birgitta

      Hihi…ja, 2 träffar på 11 år- vi sliter inte ut varandra precis! Fast det är det som jag kan tycka är så härligt med folk man känner- det kan oftast gå hur lång tid som helst mellan träffarna IRL och ändå känns det inte det minsta konstigt när man väl ses.

      Svara
  4. Cia

    Hejsan,
    är en tjej på 40 som bor i Sandared utanför Borås, vi hänger på samma ”ryttarfik”.
    Är mor till 2 söner som också riden , mer eller mindre.
    Min nuvarande häst Winston har jag haft i 1½ år. köpte honom från sonens ridskola och började om från början. Winston är en Holländare e cabochon – Appolonios xx. Han är min 4:e häst. Är en hobbyryttare jag också som tränar och tävlar på gräsrotsnivå just nu är det LB som gäller. Mitt förra sto Rosea tävlade jag till L.A, sen insåg jag efter 3 år att hon verkligen inte ville springa på dressyrbanorna, hon ville HOPPA.
    Hästen innan dess var min gentleman och själsfrende Romantique, vi tävlade upp till msv och tävlade aktivt i lätta klasser under många år. honom hade jag i dryga 18 år.
    Läser även om Soya, då jag själv har två blandras hundar av bordercollie typ. Habibi (huligan) 3 år och grand oldladyn Cindy 13 år.
    Tycker om att läsa din blogg och kommenterar då och då. Du har kul inlägg och uppdaterar ofta! (något som jag själv också borde gjöra :-))
    Tack för att du delar med dig!
    mvh
    Cia

    Svara
  5. Anonym

    Hej!
    Hamnade på din blogg för något år sedan. Jag är Mini´s mamma. Bor i Östersund.
    Red själv som ung, sedan sponsor och ponnymamma under ca. 15 år tills Mini flyttade till Skåne/Danmark.
    Fortfarande hästintresserad. Just nu räcker det för mej att rida i en dressyr ”tant” grupp på ridskola en gång i veckan bara för att det är så himla kul!
    Tycker det är intressant att läsa tankar och funderingar kring hästliv. Spännande infallsvinklar.
    Hälsningar från Anki

    Svara
    • Birgitta

      Men oj….är DU kvar :)?

      Mini berättade ju att du läste bloggen ibland medan hon red på Kreon men jag trodde att du hade övergett den därefter i och med hennes flytt.

      Väldigt roligt och smickrande att du stannat och kan hitta även annat än din dotter 🙂 att läsa om här.

      Svara
  6. Rie

    Jag, skogsmulle, läser det mesta på bloggen och kommenterar då och då.
    Statlig pappersvändare. 52 år och blev med häst 1976. En 5 årig nordsvensk travare som jag hade tills hon var 28 år. Hon blev under sista sommaren rejält sparkad av en inhysing vilket hon inte repade sig ifrån helt. Hon fick två föl. Hingstungen damp ner året efter att vi köpte henne (överraskning!!). Honom sålde jag till stallägaren efter avvänjning. Stofölet fick hon -82. Henne fick jag avliva när hon var 14 år pga ringkota, troligen förvärvad efter en skentur. 1998 köpte jag ett halvblodssto som senare blev mamman till min nuvarande pålle. Hennes tidigare ägare köpte tillbaka henne för ca 5-6 år sedan.
    Pållen föddes 2001 och vi lufsar i skogen. Anser mig vara mycket talanglös tyvärr. Egentligen borde han ha varit hopphäst, pga mycket bra hoppteknink och spänst. Ett arv från farfar Pilot kanske.

    Vi har stallet på gården, som är utanför en mindre norrländsk stad. Tre boxar, f n bor bara två hästar där. Pållen och hans sällskapherre, ett 20årigt halvblod. Det är en pensionerad lektionshäst som vi har på foder.

    Jag läser även mycket gärna om Soya. Jag saknar vår hund väldigt mycket. Han dog för 4 år sedan. drygt 12 år gammal.

    Svara
  7. Sofia M

    Jag är 31 år och lärde känna Birgitta när jag började rida på ridskolan (-04) som hon stod uppstallad på tidigare. Vi träffades i princip dagligen under flera år så en hel del hästsnack blev det ju 🙂
    Jag slutade rida på den ridskolan ungefär samtidigt som Birgitta och Archie flyttade. Vi har tråkigt nog inte setts sedan dess och vårt hästsnack har övergått till lite sporadiska status/bildkommentarer på facebook och kommentarer här på bloggen. Läser bloggen varje dag.

    Jag har alltid gillat och uppskattat Birgittas raka och ärliga sätt, till skillnad från en del andra 😉 Men så är det ju, en del personer klarar inte av att få ärliga svar.

    Idag jobbar jag på en ridskola utanför Malmö där jag trivs väldigt bra.
    Har ingen egen häst. Rider lektion 2 ggr i veckan på ridskolans hästar. Brukar även hoppa min väninnas ridtravare eftersom hon inte vill hoppa honom själv. Han hoppade för första gången i början på Mars i år så han är rätt grön, men hoppar mer än gärna och faktiskt väldigt bra 🙂
    Så någon liten tävling ska vi nog komma ut på så småningom.

    Svara
  8. Anna-Kajsa

    Jag är ytterligare en ryttarfikare som brukar läsa här. Jag är 43 år och bor på en gård i Västergötland med min make, våra tre hästar och två katter. Jag försörjer mig som informationschef, men frilansar även en del som ridsportjournalist. Jag och maken tävlar och tränar dressyr och Working Equitation. Som tonåring körde jag en hel del, och jag har äntligen uppfyllt drömmen att ha en inkörd häst – i våras lämnade vi min fyraåring på inkörning. Hästarna i familjen är ett hannoveranersto f 2000, egna uppfödningen e Highcruiser f 2008 och makens lusitanovalack f 2003. Jag gillar att diskutera hästar och ridning, och det får man ju chans att göra på din blogg. Sen förundras jag ibland över att en del ämnen verkar vara mer kontroversiella än vad jag trodde att de var. ( t ex foder- och täckesfrågor) Med eget stall sedan 15 år tillbaka har jag inte riktigt koll på hur snacket går i de större inackorderingsstallarna, men jag har förstått att mycket av de ämnen du tar upp till diskussion förekommer där. Förutom de inlägg som inbjuder till diskussion uppskattar jag att läsa om din vardagsträning, även om de inläggen inte lika ofta leder till kommentarer. Det finns väl en viss portion av igenkänning där.

    Svara
  9. Hanna

    Jag är en 28-årig tjej som bor i sydöstra Sverige, Kalmar län. har alltid älskat hästar men om jag har någon talang har jag tyvärr inte fått så stor möjlighet att utveckla den i yngre år av olika anledningar. Jag hade ändå förmånen att få sköta om pappas avställda travare dagligen och det var skogsturer som sysselsatte oss, en 18 år lång vänskapsrelation som jag aldrig kommer glömma – vilken häst det var! När jag var 22 år skrapade jag ihop pengar och köpte en underbar häst från en ridskola jag praktiserade på – nu skulle talangen utvecklas! Men det gick i stöpet även denna gång efter knappt två år fick jag akutavliva honom…Vilket skrämde bort mig nästan helt och hållet i flera år. Nu har jag äntligen kommit igång igen! Började på ridskola förra veckan 🙂 Mkt tack vare inspirationen bloggare som du ger mig, nu kan jag inte hålla mig undan längre 🙂 Älskar att läsa din blogg Birgitta och har varit här i snart ett halvår, men kommenterar inte så ofta. Tycker om ditt raka och ärliga sätt, att du luftar dina åsikter och delar med dig av din hästvärld- Det är både lärande och roande att läsa din blogg, keep it up!
    Hanna

    Svara
  10. Prick

    Jag är en 45-årig hobbyryttare – tränar och tävlar dressyr, hoppning och fälttävlan. Hittat denna kuliga blogg via ryttarfiket.se

    Har i min ungdom jobbat heltid med ridhästar och travare men har nu ett ohästigt jobb där jag tjänar desto mer 🙂 och är bosatt invid gård som härbärgerar både trav-, kör- och ridhästar.

    Har haft fullblod som försökt tjäna pengar utan större framgång men nöjer mig nu med en ridhäst med förlustgaranti. Eller förresten, ibland kan man ju få en liten premie eller få tillbaka anmälningsavgiften, som försvinner direkt i TDB :).

    Är inne på min fjärde ”rena” ridhäst, en fyraåring som jag hoppas ska lyckas på tävlingsbanorna.

    Läser bloggen med mycket nöje, tycker ofta det är skojiga ämnen och tidvis mycket mer fart här än på ryttarfiket!

    Svara
  11. Minstral

    Har ”lärt känna” Birgitta på torgets veterinären som det hette en gång i tiden, när veterinären stängde ner startades ryttarfiket. Har träffat Birgitta irl när hon hade häst på ”sin ridskola”. Jag bor på gård där min make har ardennerhästar och jag har korsningen Misty och två shettisar. Har även ett stort hundintresse och har haft schäfern Mimmi som vi fick ta bort januari -11, har nu schäfern Asta 1½ år.

    Jag försöker mig på dressyr på Misty och tränar för en fantastisk duktig tränare en gång i vecken. Just nu tränar jag i en grupp där vi tränar bommar och små hinder, fantastisk nyttig träning även för dressyrekipage. Tävlingar har det inte blivit så många och absolut inte något nivå att tala om. Har startat några LB med godkända procent. Jag har inte så höga ambitioner och det är nog tur för det kvittar hur duktig jag varit, jag har en häst som inte har förutsättningar och hon har mycket emot sig. Men det gör mig inget, vi har kul ihop och jag lär mig fantastiskt mycket på henne. Misty har jag haft som föl och jag hade hennes mamma, Minstral. Innan jag köpte Minstral red och tävlade jag en arabvallack, Savve, dressyr LB, LA och hoppning lätta klasser.

    Jag gillar denna sida för att det är ett blandat innehåll och för att Birgitta inte är rädd för att vara obekväm ibland. Dessutom känner jag att jag delar Birgittas hästfilosofi i mångt och mycket.

    När jag inte pysslar med mina djur eller umgås med make och dotter jobbar jag som medicinsk sekreterare på en njurmedicinsk enhet.

    Svara
  12. Trasselkvast

    Jag kommenterar ganska sällan, men tycker för det mesta precis som Birgitta.

    Är dryga 30 och bor i Sthlm. Har ett litet sto på åtta år, som jag tävlar och tränar främst i hoppning och fälttävlan. Mest rider vi ju dock dressyr så klart.

    Är ekonom med egen firma och är därför flexibel och kan vara i stallet på dagarna, vilket är mycket skönt. Drabbas allt som oftast av känslan ”Herregud, jag sitter på min EGEN häst”. Hon är också verkligen min egen, hon älskar sin matte, och är i övrigt väldigt enkel och behändig att ha och göra med.

    Jag sålde min förra häst, en riktig läromästare, för två år sen, och köpte detta sto skadat. Nu två år senare är vi äntligen ordentligt på banan (ta i trä ja), och hon blir bara roligare och roligare att rida. Jag längtar till varje dag i stallet – min frizon från allt annat.

    Svara
  13. Lina S

    Jag är den som på bloggen nämns som ”Birgittas gamla hästskötare”, ha ha.
    När jag var 14 år (7 år sen… herregud!) började jag sköta Birgittas dåvarande häst Décima som stod uppstallad på ridskolan jag red på. Sen såldes Décima och Archie kom in i bilden. Honom skötte jag tills Birgitta bytte stall. Efter det hjälpte Birgitta mig hitta en medryttarhäst i samma stall som hon stod i och då red jag även lite lektioner för Birgitta.

    Nu är jag 21 år, bor i Malmö och pluggar till förskollärare. Har ridit i snart 12 år. Är för tillfället ofrivilligt hästlös men snart kommer jag ha en medryttarhäst igen vilket är det bästa upplägget för mig.

    Jag och Birgitta har väldigt lika syn på hästar och det mesta i övrigt. Vi har haft många roliga tävlingar tillsammans där jag varit med som skötare. Nu har vi mest bara kontakt via mail/sms, men jag hoppas snart kunna följa med på fler tävlingar när Kreon fått lite mer rutin på det hela!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>