11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa T

    Jag är 42 år, började på ridskola för 6 år sedan och jag och min man köpte vår första häst för 3 år sen. Nu rider inte mannen längre (och första hästen är såld) men han är mitt bästa support på tävling. Nu har jag en fin valack på 12 år som hjälpt mig med självförtroendet. På ett år har vi gått från att hoppa 50 cm till att tävla med placeringar på 1m, det är fantastiskt kul!
    Jag lärde känna Birgitta när vi stod på samma ridskola, men har nog egentligen lärt känna henne mer via mail och bloggen. 🙂 Nu träffas vi ibland med våra hundar. Min storpudel Vilja älskar Dalby hage. Jag tränar Vilja i Agility, men mest är hon stallhund och gillar när hon får följa med på uteritter, vilket hon oftast får. 🙂 Jag har 3 vuxna utflugna barn, och jag är inte mina djurs mamma. Jag gillar Birigitta och i mångt och mycket har vi samma åsikter, även om jag aldrig skulle uttala mig om dressyren som definitivt inte är mitt område… ;O)

    Svara
  2. Sara P

    Hittade till din blogg alldeles nyligen. Är en norrlänning som efter ett par år i Stockholm lurade med mig maken och forstatte ner till Skåne där vi hittade vårt drömställe. Vi tog med oss tre hästar och en hund när vi flyttade, sedan dess har djuren på något konstigt sätt bara blivit fler så nu har vi nio hästar, fyra hundar och givetvis en Rut Stallkatt.

    Är nog en riktig hästnörd och har alltid haft hästar som en stor del av min tillvaro, men ju längre jag håller på med de fyrbenta ju mer inser jag hur lite jag kan. Ambitionen är att rida och tävla i både fälttävlan och westernridning (reining) men just nu är tävlingshästarna mest bara halta och lytta.

    Min blogg handlar mycket om hästar, men även om hundar, renovering, livet på landet och ibland också om dagsaktuella företeelser i den politiska sfären.

    Lever efter mottot: En häst utan en ryttare är alltid en häst, en ryttare utan en häst är bara en människa.

    Svara
  3. rackemarie

    Och här är jag: Marie, 50 år. Började rida på ridskola när barnen började för sådär 14 år sedan och har därefter haft diverse lånehäster, foderponny, delat med barnen och sedan köpte jag min egen älskade kamrat i år som jag hade haft till låns under tre år. Tyvärr fick jag ta bort henne då hon fått ett diskbråck som inte blev bättre. Nu letar jag ny kompanjon. Mitt främsta intresse är dressyr, dressyr och dressyr. Hittade till Birgittas sida för några år sedan och har sedan dess varit en trogen besökare. Tycker det är kul att det inte bara är ungdomar som bloggar.

    Svara
  4. Emilia

    Lärde känna dig när vi båda stog på MR men sen flyttade jag och några år senare köpte jag en Akribori-avkomma och googlade på det så dök just din blogg upp :). Idag har jag ingen egen häst men sedan snart två år tillbaka en underbar medryttarhäst som jag får träna och tävla.

    Svara
  5. Johanna

    Johanna heter jag. Hittade bloggen av en slump och läser lite då och då. Brukar inte kommentera så mycket, bara om något är direkt träffande eller upprör mig. Tycker det är en bra bladning på innehållet i blogget och jag gillar att läsa den. Jag är 36 år gammal och stationerad i Köpenhamn just nu. Har ett Danskt Varmblod på 5 år som jag köpte här i Danmark och ridit in själv. Tanken är att han ska följa med tillbaka till Sverige om något år. Hästar har varit en del av mitt liv ända sedan jag var liten och jag har hunnit med att äga några stycken, varit medryttare på flertalet, tränat andras hästar, och jobbat internationellet i 2 år…men det var många år sen nu…. Mest intresserad av hoppning och fälttävlan, men börjar inse att dressyr blir intressantare ju äldre man blir, haha 🙂

    Svara
  6. Cristel

    Hej!
    Jag läser nästan varje dag, men kommenterar inte så ofta. Hittade bloggen via ”ryttarfiket”
    Jag är 37 och har en häst, två hundar, två katter och en man. Är en inbiten och kronisk uteryttare som älskar att rida på expeditioner i skogen eller busrida på härliga grusvägar. Ponnyungen i mig älskar det 😉

    Svara
  7. Titti

    Hej här kommer ytterligare en presentation från en hästtokig tant och bloggläsare.
    Jag heter Titti och är 44 år. Jag bor i en liten, liten by i ett litet, litet hus strax utanför Lund i Skåne. Där bor jag tillsammans med min sambo, vår nioåriga dotter, hunden Jack Rassel (ja han är en Jack Russel) och den kvarlämnade katten Busan (hon ingick i huset). För att tjäna mitt uppehälle arbetar jag som psykolog inom skolan, där jag trivs bra. Jag har dock en dröm om att någon gång i framtiden kunna kombinera min psykologiska kunskap med min hobby, men det är något för framtiden än så länge.

    Jag har ridit större delen av mitt liv och jag har alltid varit tokig i hästar. Min gren är hoppning och jag hoppas att jag alltid kommer att tycka att det är lika roligt att hoppa som jag gör nu, för det är något av det bästa jag vet!! För närvarande äger jag en 6-årig, ca 168 cm hög, halvblodsvalack som bär det tjusiga namnet Catch Me H. Till vardags kallas han för Knatten eller Russet. Knatten är en häst som faktiskt både kan hoppa och sprattla för han har bra hoppteknik och han rör sig faktiskt ganska bra också. Men det är hoppningen jag satsar på och tror att vi kan komma längst med, då det är det vi är bäst på och tycker är roligast. Jag tycker att det är roligast i alla fall och jag utgår ifrån att Knatten håller med!

    Vad ska man mer säga då? Jo jag gillar Birgittas blogg eftersom jag tycker att den är både rolig och tänkvärd. Här möts man av en god portion humor, samt funderingar och frågor i stort och smått och en min uppfattning ärlig bild av vardagen med häst. Lite påminner den mig även om mitt eget liv, så därför är det mycket igenkänningsmoment. Jag har själv börjat blogga och fick min inspiration till det bland annat från denna blogg! Jag måste säga att det faktiskt är väldigt rolig för där får jag fullt utlopp för min narcissistiska ådra! Kom gärna in och titta hos mig om du vill!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>