Onsdag- pälsgnäll

Kreon har ju satt en kort men tjock och tät björnpäls sedan ett tag tillbaka och jag kämpar nu på med att försöka hålla honom ren och prydlig trots alla hår.

Min Magic-Brush får jobba både morgon och eftermiddag men jag kan ärligt talat säga att jag längtar efter att få sätta klippmaskinen i eländet.

Efter varje skrittpass ser tyglarna ut som om jag har doppat dom i mjöl och schabraket ser inte mycket bättre ut.

Nej…det där med oklippta hästar är inget för mig- jag har ju alltid till och med klippt mina unghästar och kommer att klippa Kreon så fort han ska börja trava.

Hur mycket jag än gnäller över ”övertäckning” måste jag erkänna att jag alltså tusen gånger hellre klipper och sätter på ett täcke än låter DEN RIDNA hästen gå täckeslös och långhårig- den naturliga looken passar mig inte alls. Fult och extremt opraktiskt; det får bli mitt betyg.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Tycker långhåriga hästar passar bättre att dra timmer i skogen med.
    Jag bara väntar på att min snuviga och hostiga pålle ska bli frisk nog att jobbas så svetten ryker. Då åker klippmaskinen fram.

    Svara
  2. Minstral

    Har redan klippt Misty en gång och snart är det dags igen. Jag har ju dessutom en häst som svettas kopiöst mycket, efter gårdagens träning såg hon ut som en travare efter ett lopp dvs helt vitskummig. Att inte helklippa henne innebär att det inte funkar att träna, hon blir trött fort och det tar en evighet för pälsen att torka.

    Svara
  3. Titti

    Håller med! Får även klippa min på sommaren då han har en pälssättning som jag aldrig tidigare varit med om!! Sommarpälsen är som vissa andra hästars vinterpäls!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>