Bye-bye by facebook

 

Nyligen plockade 2 ”vänner” bort mig från Facebook och det var så uppenbart att jag inte kunde låta bli att märka det.

Annars är det inte så att jag har en lista på de ca 400 personer som jag är vän med på FB som jag går igenom dagligen för att se vem som gjort sig skyldig till en så avskyvärd handling *GARV*.

Hur som helst så handlade det i det ena fallet om en människa som spred främlingsfientlig dynga så den personen kunde jag verkligen både ha och mista (läs: MISTA) medan det andra fallet handlade om något helt annat.

Men ovanstående fick mig verkligen att än en gång inse att jag är långt ifrån ensam om att ibland vara Birgitta 12 år i en 46-årings kropp- dessa personer skulle jag inte säga har en 12 årings mognad utan snarare ett förskolebarns.

Men men…det är väl alltid bra när människor visar sitt rätta jag även om det råkar vara via FB (jag hade btw som arbetgivare aldrig anställt någon utan att försöka kolla dom på detta forum- gratis tips om du vill förhindra en anställning du i efterhand ångrar….)

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Oj, kanske ska gå igenom min vänlista och se vilka som inte finns kvar:) Har dålig koll faktiskt: Vet barab att någon inte accepterade min vänförfrågan för några år sedan. Stackars henne som inte ville vara vän med underbara mig (Obs! ironi!)

    Svara
  2. rackemarie

    Något helt annat: Har precis läst om dina tidigare hästar. Tror jag skulle älskat Archie! Precis en sådan vill jag ha. Snäll och välutbildad med lite för lite motor:)

    Svara
    • Birgitta

      Hade Archie inte haft sin fd fång i bagaget (gick inte att A1-försäkra för mer än 50.000 och jag begärde betydligt mer när han var till salu) tror jag att han hade passat väldigt många, ffa lite ”försiktigare damer” :).
      En perfekt häst om man ville tävla lätta klasser, gick genom ”eld och vatten” utan tvekan och var allmänt underbar att hantera.
      Den egna bjudningen var för MIG för dålig men som sagt; helt perfekt för den som vill ha en snäll allroundhäst.

      Svara
  3. G

    Själv plockade jag bort en bekant nyss som spred främlingsfientlig dynga. Örker inte med sånt, kan inte låta bli att försöka få personen att ändra attityd och blir i slutändan bara sur, irriterad och illa till mods över världen.

    Svara
    • Birgitta

      Förstår dig.

      Jag har ju själv föräldrar som är invandrare och räknar mig INTE som svensk mitt medborgarskap till trots så jag vill inte läsa osant dravel kring utlänningspolitik eller annat ”hittepå” för den delen som man vill prångla ut som sanningar.

      Jag har ju dessutom jobbat inom socialtjänsten i över 20 år så jag VET vad jag talar om när det handlar om bidrag mm och blir illa berörd när det även kring detta sprids lögner (typ att invandrare kan få enorma summor till bla bla bla och att stackars svenskar blir förfördelade).

      Svara
      • G

        Exakt! Är en ur-Svensson själv men blir så jäkla provocerad av dessa ”jag är inte rasist men”-osv. Bortskämda, jäkla otacksamma och oempatiska människor som inte ser längre än till ytterdörr’n. Åh nu eldar jag upp mig igen…andas andas. Freeeedagsmyyys….

        Svara
      • Moa

        Intressant att du inte räknar dig som svensk. Tänker på hur människor som invandrat till USA ofta räknar sig som amerikaner väldigt snabbt, medan folk som invandrat till Sverige väldigt sällan räknar sig som svenskar. I USA så har de ju välkomstceremonier och hela fadderullan när man får sitt medborgarskap – nya svenska medborgare blir väl inte firade på något sätt?

        Jag har tänkt en hel del på det där och tycker det känns som något systemfel någonstans, när människor som till och med är födda i Sverige inte känner sig svenska. Har börjat tänka över hur JAG bemöter folk – behandlar jag människor olika beroende på var de kommer ifrån? Jag har aldrig trott att jag gör det, och har inte märkt av det sen jag började tänka på det heller, men nu tänker jag på det hela tiden. :p Vet inte om det är bra eller dåligt…

        Svara
        • Birgitta

          För min del handlar det om att jag anser att två jugoslaver aldrig kan avla fram en svensk :), dvs mig.

          Lite skämt och lite allvar; så klart KÄNNER jag mig mest svensk men det är så roligt att se hur otroligt provocerande det är för vissa att jag inte ”vill vara svensk”.

          För mig personligen handlar det som sagt inte om vad man VILL vara utan vad JAG anser är mest logiskt:).

          Juggemamma + juggepappa = juggebarnet Birgitta 🙂 .

          För MIG känns det fjantigt att kalla sig svensk när man som i vissa fall inte ens kan PRATA svenska men det är min subjektiva åsikt och vill man så får man ju känna och kalla sig sig vad man vill.

          Svara
  4. Sofia M

    Jag rensar upp rätt ofta bland mina vänner på facebook oftast pga att jag har rätt mycke integritet, och visar det sig att personen och jag inte har någon typ av kontakt längre så tar jag bort den.
    Många vill vara ens vän bara för att snoka i ens liv… :/

    Svara
    • Birgitta

      Själv använder jag FB till 90 % för att promota bloggen. I övrigt består 90 % av mina inlägg om antingen hästen eller hunden. Jag försöker absolut att tex tänka på mitt yrke och hur det jag skriver kan tänkas uppfattas eftersom mitt FB är öppet för alla, liksom ju min blogg.
      Kommenterade just idag att en socialsekreterare har en bild på sig själv där hon sitter på ett utedass med byxorna nerdragna- oskyldigt kan tyckas men ABSOLUT inte en bild jag själv skulle stoltsera med med tanke på det klientel jag arbetar med tex.

      Svara
  5. Minstral

    Fast jag tror inte att det är så i USA att ”alla” får någon välkomstceremoni, de skiljer säkert på folk och folk. Dessutom är det nog liiiite svårare att bli medborgare i USA än i Sverige.

    För mig är det mer så att de som bor i Sverige är väl svenskar, däremot är det väl himla intressant att vara svensk med utländsk härkomst. Inget man ska skämmas för utan bara spännande med folk som har andra erfarenheter och berättelser.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>