Dagens (lack)fråga

Efter att ett tag nu på olika bloggar ha översköljts av superlativ om både lackstövlar och lacknosgrimmor utan att själv kunna se tjusningen med dessa vill jag fråga vad NI tycker?

Är det snyggt?

Något ni äger eller skulle vilja köpa?

Personligen undrar jag dels om det inte är något av en ”ungdomsfluga” och dels något som kommer att blåsa över relativt snabbt men jag har kanske fel?

Och vem vet; kanske kommer jag själv iförd lackstövlar och med lacknosgrimma på Kreon endera dan?

21 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Kanske att vi gamla stofiler vänjer oss, men jag vill själv putsa fram den där härliga, djupa glansen i lädret. Tycker lack är lite ”fusk”:)

    Svara
    • Birgitta

      Fast för mig är det en enorm skillnad på blankputsat och lack. Tycker lacken ser billig och plastig ut och då kostar stövlarna på bilden nästan 6000 kronor.

      Svara
  2. Sofia M

    Jag tycker inte det är snyggt med stövlar i hellackat. Däremot har jag sett några som är snygga med lack på översta decimetern på stövelskaftet.

    Tror också att det är en modefluga precis som med så mycke annat 🙂

    Svara
  3. Cia

    NEEEJ, tror inte att det är min grej heller. Fast som du själv antyder, de krävs ionvänjnongstid på vissa saker. OM man nu mot förmodan skulle lyckas vänja sig vid lack… eller lacka ur…

    Svara
  4. Cecilia Lindberg

    Naaaa… fluga! och ungdomsgrej (eller for extremt glamorosa damer med vackra hastar som bara rider i flotta ridhus!)

    Svara
  5. Birgitta

    Ha ha…av era svar att döma dristar jag mig till att tro att min teori om ”ungdomsgrej” stämmer.

    När Frida Hallgren på sin blogg visade sina lackstövlar för över 8000:– var 95 % av hennes läsare överentusiastiska, förmodligen för att de är i hennes ålder (under 25).

    Kollade förresten i 7-årschampionatet på Breeders i lördags- en enda ryttare hade lackstövlar och hon var ung :).

    Svara
    • Birgitta

      Utifrån de 24 hittills inkomna presentationerna samt att jag känner en del andra läsare IRL så ligger medelåldern på minst 30 gissar jag.

      Svara
  6. Johanna

    Inget lack för mig. Less is more, och hellre diskreta kvalitetsgejjer. Men så har ju jag också passerat 30-års gränsen. 🙂

    Svara
  7. Johanna

    Tycker förresten också det är för många stora feta loggor på det mesta, man borde få betalt för att använda vissa grejjer. Och så är schockemöhle (eller hur det stavas) överskattat. Fina saker, men schabraken är inte av bra kvalitet…och inte så bra passform och kvalitet på täcken heller. Haha det var dagens diss….Men vi tycker ju alla olika 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Håller med om att en del plagg ”förstörs” av stora blaffor.

      Vad gäller schabrak tycker jag att Mias är bäst av alla jag provat hittills. Stilrena och man kan själv välja färg på kantband och passpoal och viktigast av allt: DE KRYMPER INTE.

      I princip alla andra dressyrschabrak jag annars köpt brukar kunna användas på hoppsadeln efter ett tag.

      Sedan vägrar jag att betala typ 800 för ett schabrak oavsett kvalité och vilket fiiiint märke det än må vara. Det betalar jag inte ens för mina täcken.

      Svara
  8. Titti

    Uhhhh blir lite over the top tycker jag! Men jag är hoppryttare och vi är ju lite efter när det gäller glamour! Själv är jag trött på bling och bjäfs. Rent läder med enkla detaljer för min del, både då det gäller träns och stövlar!!

    Svara
  9. Minstral

    Då får jag vara kärringen mot strömmen då, bara älskar lack och blingbling. Att jag inte har dessa saker beror på priset. Ursnyggt ju!

    Svara
    • Birgitta

      Då är du kanske mer ungdomlig i sinnet än vi övriga kärringar Minstral :).

      Lackstövlar skulle jag inte vilja ha ens om jag fick ett par gratis men ett pannband likt de jag visade på bloggen i helgen hade jag gärna tagit emot :).

      Svara
  10. Peter

    Tjusigt, speciellt när de är blanka och dammfria!
    Lack är för tävling och andra tjusiga sammanhang.

    För vanligt hästjobb i stall och annat är läder bäst.
    I leriga och vattensjuka områden är gummistövlar bra.

    Jag höll på med ridning i 10 år, slutade för 20 år sedan.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>