En Mini-uppdatering :)

Som jag nämnde härom dagen träffade jag på min gamla ”beridare” Mini nyligen.

Vi har givetvis hållit kontakten även sedan hon flyttade och förser varandra med lite skvaller och annat från hästvärlden som vi tror kan intressera den andra.

Mini fick arbete som hästskötare hos en av de mest namnkunniga ryttarna i Danmark och det är verkligen roligt att höra hur hon nu lever sin dröm, trivs och lär sig mycket; precis det man önskar när man söker ett sådant arbete.

Annars är jag inte odelat positiv till denna form av arbete, det vill jag säga direkt.

Jag är övertygad om att många utnyttjas, får alldeles för dåligt betalt för alldeles för mycket arbete och att livet som hästskötare kanske inte blev så som den som tog jobbet tänkte sig det från början.

Nej, det gäller att hitta en seriös arbetsgivare och att ha skinn på näsan, det är vad jag tror.

Har man tur kan man få en uselt men dock BETALD utbildning där man lär sig minst lika mycket som på någon ”hästskola” och dessutom knyter värdefulla kontakter som man kan ha nytta av under hela sitt liv.

En kommentar

  1. Renee Andersson

    RGB är ju en sådan sannsaga! Han har aldrig ägt en egen häst i vuxen ålder, han har jobbat i stall runt om i världen där de trott på honom som ryttare och därmed försett honom m hästar som han tävlat! Dessutom är det så att av alla idrottsmän/kvinnor så är det ryttarna som peakar väldigt sent. Först i 40-50 års åldern är de som bäst, sen utvecklas man inte så mkt mer, en fotbollsspelare peakar kanske i 20-25 års åldern! RGB har ju även bevisat denna teori m att vara i världstoppen just nu när han precis fyllt 50!! Därmed har ju Mini massor m år att utvecklas ytterligare och pengar är inte allt om man har en målmedveten strategi, vilket jag uppfattar att hon har!!! Att inte äga ngt djur själv utan bara bli försedd m fina hästar att rida – vem hade inte velat det? T o m få en liten lön för att göra det! Säkert mkt tungt jobb ibland men det kan vara värt det – se RGB!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>