Dagens (födelsedags)fråga

Som jag skrev på bloggen igår så brukar vi på mitt jobb gå ut och äta lunch när någon fyller år, dvs vi bjuder ut födelsedagsbarnet. Det handlar ju inte om några större summor gudbevars men eftersom de flesta av oss har med lunch till jobbet så blir det ändå ett trevligt avbrott i rutinerna.

Idag undrar jag hur det är på era jobb?

Brukar ni fira födelsedagsbarnet på något speciellt vis eller passerar dessa dagar helt obemärkt förbi?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Den som fyller ar brukar ha med tarta eller kakor av nagot slag. Fast ofta blir det mitt jobb nu nar vi har egen firma och valdigt fa anstallda, men pa alla kontor och universitet jag jobbat pa sa har iaf fodelsedagsbarnet haft med sig nat till fika. Ga ut pa lunch ar val undantag, fast det har val hant nan gang.

    Svara
    • Birgitta

      När jag fyllde 40 fick jag en jättefin present från mina arbetskamrater- vi brukar samla ihop till de som fyller jämnt (eller får barn).

      Svara
  2. Åsa T

    Eftersom jag har personalansvar så har jag lagt in alla ”mina” medarbetares födelsedag i kalendern så jag iallafall kan gratulera dom.. Annars är jag urkass på födelsedagar, glömmer gärna bort min egen också.. 😉

    Svara
  3. Hille

    Födelsedags”barnet” får en blomma och sång. Fyller man jämnt fixar vi något mer. Får man barn får man barnkläder i present. Vi har en presentkassa som vi lägger en slant i varje månad. Tidigare uppmärksammades aldrig ngn bemärkelsedag men det tröttnade vi på så därför fixade vi ”presentkassa”. Ibland har den som fyller år med fika också. När någon av ungdomarna fyller år (jobbar på fritids) så äter vi marängsuisse till mellanmål, och sjunger förstås.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>