Dagens (samvets)fråga

Scenario:

En stallkamrat ber dig att byta täcke på hennes häst innan du åker hem på eftermiddagen/ kvällen. Du vet att stallkamraten är väldigt noga med sin häst och blir kinkig om det inte görs.

När du har varit hemma i någon timme kommer du plötsligt ihåg att du glömt att byta täcket.

Du har 20 minuters körning till stallet och det är så pass sent när du kommer på det att ingen är kvar i stallet.

Vad gör du:

* Kör till stallet och byter täcket.

* Byter täcket nästa morgon men berättar inte att du glömde det kvällen dessförinnan.

* Byter täcket nästa morgon och berättar om din fadäs.

* Byter inte täcket på morgonen eftersom du bara är i stallet på eftermiddagarna utan ringer till stallet och ber någon att göra det och berättar om din fadäs.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Det har hänt mig. Ringer någon och ber dem göra det, berättar för ägaren vid nästa tillfälle. Stallägaren bor tvärsöver vägen från stallet, så i värsta fall frågar jag honom, fast motvilligt om det är kväll. Fungerar inget av ovan, åker jag tillbaka. Jag är mycket tacksam för hjälp själv och därför väldigt noggrann med sådana saker.

    Har förresten ett system för att inte glömma just täckesbyten: jag ber personen i fråga lägga/hänga täcket på någon av mina boxdörrar. På så sätt kommer jag alltid ihåg!

    Svara
  2. rackemarie

    Jag skulle i första hand ringa stallägarna för att bespara miljön på extra bilresor ha,ha. I värsta fall skulle jag nog åkt tillbaka. Men vi är så få i vårt stall och vi försöker hjälpas åt så att t ex ingen häst släpps ut i bara pyjamaser. Allt extra skrivs på tavlan, t ex om täckesbyten och jag har som vana att läsa där både när jag kommer och precis innan jag åker.

    Svara
  3. Åsa T

    Jag åker tillbaka, tror jag.. eller så ringer jag stallägaren. Jag talar om det för ägaren efteråt oavsett vilket jag gör….

    Svara
  4. Johanna

    Ber stallägaren att hjälpa mig med det. Men om det inte funkar så skulle jag köra ut igen, antingen på kvällen eller morgonen efter. Berättar såklart för ägaren vad som hänt. Smart idé från Eva, det där med att hänga nåt på boxen. Ska jag genast börja med…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>