Lördag- Duracell-Birgitta slår till!

Ni som läst bloggen länge vet att jag ibland får effektivitets-ryck på helgerna och det var precis vad som hände idag.

Jag hade ”bara” tänkt att tvätta av vår stuga som blivit lite missfärgad av gröna alger- ”det fixar jag innan affären öppnar så att jag kan handla frukost” tänkte jag som redan var hungrig.

Men när jag väl började skura stugan så fick jag även för mig att jag skulle klippa ner hallonbuskarna runt stugan så att jag kom åt ordentligt (det kommer faktiskt fortfarande hallon men de är så ynkliga så det kändes inte värt att spara grenarna) och när jag ändå hade vattenslangen framme så tvättade jag bilen också (och satte på den avramlade registreringsskylten 🙂 ).

När bilen var tvättad insåg jag att det låg en hel del saker i den som borde ligga i förrådet eller huset så då städade jag ur den också.

Så långt kommen insåg jag att det var lika bra att fortsätta städ-hysterin så då klippte jag gräsmattorna, krattade och sopade löv, dammsög hela huset, skurade badrummet och våttorkade några golv, tvättade en maskin kläder och först efter allt detta och ytterligare några småsaker kunde jag åka och handla vad som i stället för frukost blev LUNCH :)!

Muppis är så klart också riden – det hann jag med innan manin bröt ut och nu står han gissningsvis och sover i hagen.

Även idag är det varmt- jag red i t-shirt!!!!

Löv och fallfruktsfri gräsmatta- i alla fall när kortet togs. Det finns fortfarande både en miljon löv och några tusen äpplen som kan singla ner till marken men gräset har jag förhoppningsvis klippt för sista gången för i år.

Min älskade bil som också fick sig en dusch.

Åter vit stuga och inte ljusgrön :).

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Vi har 22 grader och sol!!! Jag brukar själv vara aktiv (nåja, med dina mått mätt är min aktivitet relativ) och pigg under helgerna.

    I onsdags sa jag till en tjej i stallet som varit förkyld i 3 veckor, fått antibiotika etc, att ”du jag har ju lite magproblem, men jag har ALDRIG huvudvärk och jag har inte varit förkyld på sju år, stackars dig.” I torsdagskväll ringde en väninna från Arizona och vi talade i en timme. När jag la mig hade jag lite ont i halsen. Trodde det var för att vi skrattat så mycket….

    Igår morse ont i halsen och allmänt hängig. Detta utvecklades i WARP-SPEED till världens förkylning. Ligger nu på soffan med alla fönster öppna och nyser, har ont i skallen och 38,9 i feber! Totalt däckad. Dressyrlektion var på agendan idag kl. 16, ha, ha, ha, ha. Forget it. Sen stort stallparty ikväll som jag inte kan gå på.

    Åkte ned till apoteket (de känner mig tyvärr där) och jag sa bara goddag och så sa tjejen ”oj, vad du låter, jag hämtar lite nässpray och något mot febern, behöver du något annat?” !!!

    Trösten är att storhertigens son idag gifter sig, stor baluns i Luxemburg. Det har jag på TVn (de började kl 11 och är FORTFARANDE inte färdiga) och Silvia, Victoria och Daniel (the Joker) är där. Det är väl i feberyran man blir så patriotisk.

    Kanske jag i alla fall orkar DUSCHA idag? Får väl stoppa in ett Duracell nånstans…

    Svara
    • Birgitta

      Om det är någon tröst är jag extremt slö på vardagarna. Då är det bara stallet, jobbet och eventuellt en promenad med Soya som gäller- resten av dagen (läs kvällen) tillbringas i soffan.

      Svara
  2. rackemarie

    Jösses! När klev du upp i morse??? Jag har bara hunnit rensa garaget, tvätta två maskiner tvätt, dammsuga övervåning och blogga. Har både lunchlagande och stall kvar på dagens agenda. men så sov jag till 8.30 också!

    Svara
  3. Rie

    Har du möjligtvis något recept på hur man får dessa ryck? Jag skulle behöva det…pronto….

    Svara
    • Birgitta

      Själv mår jag inte bra av att ha det stökigt omkring mig så när det börjar dra åt det hållet så ”måste” jag helt enkelt göra något åt saken. Jag har ändå inte ro till att låta det vara.

      Svara
  4. Eva i Lux

    Jag njuter kvällar enormt. Från jobb till stall och sen hemma vid 20. Myser framför TV eller med en bok, går ut med vänner och äter eller på bio, bjuder hem eller är bjuden. I.e. lägger mig nöjd och glad vid 22.30-23.30 och får därmed ut lika mycket av dagen som den som går upp i ottan och lägger sig tidigt. Var och en efter sin smak, eller i detta fall, sina vanor. Vi har alla 24 timmar per dygn. Oavsett vilka batterier vi använder oss av.

    Svara
  5. Görel Eriksson

    Den där energin hittar jag aldrig. Och gör jag det tar den slut efter några minuter…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>