Lite bajsfunderingar framåt kvällskvisten

Idag noterade jag åter ett fenomen som jag har funderat lite över även tidigare.

När jag köpte Kreon hade han för vana att bajsa massor av gånger under varje ridpass- jag minns hur jag brukade greppa en spångrep och vandra runt med densamma i ridhuset medan Mini red; det var liksom inte lönt att ställa den ifrån sig för det kom ständigt nya bajshögar ur hästen.

Även när jag själv red var det samma visa och det var så ALLTID, inte bara om Kreon var märkbart störd av något utan också då jag upplevde honom som lugn.

Som alla som har följt oss sedan köpet vet har djuret lugnat ner sig betydligt och det jag skulle komma till är att Kreon numera kan ridas ett helt ridpass utan EN ENDA BAJS.

För det mesta blir det en eller ingen hög men alltså inte 4, 5, 6 stycken och det får mig att fundera över hur nervös han EGENTLIGEN var även när jag uppfattade honom som lugn och avslappnad?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Misty bajsar aldrig under ridning, fördelen med det är att jag slipper plocka bajs, nackdelen är att transporten ser ut som en gödselstack. Hon bajsar inte när jag rider ut heller btw.

    Svara
    • Birgitta

      Så var Archie också- hände typ en gång på 50 att han bajsade i ridhuset- mycket praktiskt precis som du skriver. Transporten kunde han dock fylla till brädden :)!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>