Fredag- snart snö?

Läste på Facebook igår att det snöade i bland annat Stockholm och tänkte ”stackars satar” men frågan är om inte vi skåningar också kommer att drabbas snart?

I morse var det nämligen en minusgrad medan det för bara en vecka sedan rådde rena sommartemperaturerna.

Jag frös något så hemskt efter ridningen, hade inte tänkt på att ta med termobyxorna och det straffade sig i kylan.

Turligt nog hade jag ett par långkalsonger med mig som jag kunde ha under jeansen på jobbet för även med dom på och värmeelementet på ”full speed” tog det lång tid att bli varm.

Någon som blir varm varje ridpass är Kreon, trots helklippning blir han liiite fuktig på halsen och under sadeln och jag kan bara tänka mig hur han hade sett ut om jag hade låtit honom gå kvar med sin björnfäll.

Dagens övningar bestod i övergångar mellan trav och skritt och galopp och skritt och jag försöker också få traven lätt och luftig genom tempoväxlingar.

Lite tramp försökte jag också få till men det är mycket svårare när Kreon är lugn än när han är lite på tårna och man bara behöver nudda honom med skänklarna. I avslappnat tillstånd skrittar han bara vidare för samma hjälper och även lite kraftigare dito men jag föredrar faktiskt ändå när han visar den lugna sidan :).

Soya har fått nästan en timmes cykeltur och medan jag nu sitter och skriver detta, fortfarande högröd i huvudet av ansträngning (motvinden tog bra….) så sprang doggy på fjäderlätta ben bredvid och står just nu och tigger mat av pappi…helt oberörd!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Görel

    Vi fick cirka 3 centimeter snö igår. Fast det mesta är borta idag. Vi kan vänta några veckor, men sedan vill jag ha snö! Jag och Hilda älskar snö. Zahra är lite mer tveksam. 😉

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det är ju så det brukar vara med snö här i Skåne- here today, gone tomorrow och då kan den lika gärna förbli borta.

      Fast att rida/ longera/ tömköra i snö är jättebra träning så helt fel vore det inte….men då får den som sagt bli liggande.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>