Är det bara missunnsamma jag…..

…som har reagerat på att det tydligen har skapats en Facebook-grupp med syfte att samla in pengar så att Sara Algotsson kan behålla sin häst Mrs Medicott? (Vill du läsa mer kan du göra det här).

Visst får folk använda sina pengar till precis vad de vill och har man slantar över behöver man verkligen inte skänka dom till Cancerfonden eller någon annan behjärtansvärd organisation men att samla in pengar till våra proffsryttare….njäe….det ställer i alla fall inte jag upp på.

I min värld tillhör det spelets regler när man jobbar med hästar att man ibland och av olika skäl tvingas sälja/ lämna ifrån sig hästar som man egentligen vill behålla.

Det hände Edward Gal tex och många före honom och det kommer att hända ”tusentals” till-trist för dom så klart men men…

Nä…mina pengar stannar hos mig och min familj i detta fallet men känner ni att ni vill sponsra en eller flera träningar för Kreon så bara vissla så ska jag skicka över mitt kontonummer direkt!

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Nä, jag tycker också det känns lite.. konstigt. En sak om man söker sponsorer men att helt offentligt ”tigga pengar” av kreti och pleti… Hmm. Samtidigt är det ju roligt att en ”tjej av folket” som tillsammans med hela sin familj slitit HUND och ridit egna uppfödningar når framgång. En som man gärna hejar på. Äh – folk gör väl som de vill men jag skänker hellre min extra hundring till Unicef eller dyl.

    Svara
    • Birgitta

      Som någon annan skrev i en annan blogg så var det ingen som ordnade en insamling när RGB (också en ”self-made man”) förlorade Pialotta osv.

      Nä…skulle gemene börja samla pengar till alla toppryttare som ville behålla sina hästar hade vi inte haft några slantar över till våra egna hästar.

      Överlag gillar jag inte allmänt tiggeri.

      Svara
      • My

        Intressant är ju att RGBs ”otur” med Jan Tops ju verkar ha gjort hans liv bättre, iom att han i stället fick direkt kontakt med la silla-stuteriet och även en bra affärspartner att driva verksamhet med 🙂

        Svara
  2. Anna Lind

    Jag har skänkt en hundring. Båda Algotsson-tjejerna har ju inga flashiga pengastinna sponsorer bakom sig o ingen rik familj. Tycker inte det är nåt konstigt. Är ju inte hon själv som dragit igång det heller utan en bekant. Om du blir aktuell för en os-medalj Birgitta och riskerar att bli av m kusen kan jag sponsra dig m en hundring också. Plus mina vanliga hundralappar till Rädda Barnen, Actionaid och WWF-Tigerfadder!! Go Sara go!!!

    Svara
  3. Nina

    Det är väl bara roligt att sporten uppmärksammas ännu mer i media nu iom detta. Kanske en win winsituation, Sara får behålla sin nästa OS-häst och ridsporten får uppmärksamhet samtidigt.

    Svara
  4. Birgitta

    Tja…uppmärksamheten tycker jag hittills mest verkar ha lite av löjets skimmer över sig, i alla fall utifrån de bloggkommentarer jag läst (majoriteten är negativa) .

    Men vi får väl se….om tillräcklig med pengar samlas in har jag uppenbarligen haft fel men jag tror inte att så kommer att bli fallet. Time will tell…

    Svara
  5. tvärsan

    Vi ser nog lite olika på det här. Jag ser det inte som ett engagemang i ekipaget som sådant utan som en angelägenhet för SPORTENS framtida medaljchanser. Nästa år när EM går i Malmö så är starka svenska ekipage en fantastisk reklampelare för ridsporten.

    Att det har hänt tidigare och kommer hända igen är väl en märklig anledning till att inte ens försöka göra något åt det?

    Har också sett en del negativa bloggkommentarer, skillnaden är att jag uppfattar dom som missunsamma och du att de ger ett löjets skimmer över insamlingen. Ja, skillnaden sitter väl i bektraktarens hjärna?

    För övrigt instämmer jag till 100% med vad Anna Lind skrev.

    (vilken jobbig liten ruta för kommentarer, ser ju bara två rader. )

    Svara
    • Liz

      Tyvärr tror jag inte det ger så mycket reklam till sporten, i den meningen att fler kanske vill satsa på just hästsporten. Känns som om vi befäster den gamla fördomen bland okunniga att hästar är en ”rikemanssport”. Man måste tydligen kunna pynta upp 800 000 kr för att få tag i en OS-häst. Att Sara skulle vara en fattig person har jag lite svårt att tro, vet hur mycket det kostar med en ”vanlig” häst och för att bli duktig måste man hitta bra hästar. Det är inte lätt för t ex en ridskoletjej/kille som kan rida en gång i veckan att bli så duktig att hon/han blir sponsrad. Missunnar absolut inte Sara sin häst, men kan inte förstå hur det kan vara så viktigt att man avstår från sin veckopeng…

      Svara
  6. Louise

    Jag blir framför allt glad. Glad för att det finns engagerade, kreativa och generösa människor. Och jag ser det nog mer som en variant av crowdfunding än tiggeri, inte konstigare än ex en filmare som ber om bidrag för att finansiera en film, är man intresserad av projektet så hjälper man till och annars är det fritt fram att strunta i det. Men framför allt blir jag glad när folk vill göra skillnad och gör något de tror på.

    Svara
  7. Anna

    Jag är också med och bidrar med några 100-lappar. . Säger samma sak som Anna Lind. Om du Birgitta hade varit aktuell för OS men riskerade att förlora din häst så hade jag kanske skänkt en slant till dig också. Tycker det är ett fantastiskt intiativ och visar hur människor som går samman faktiskt kan göra en otrolig skillnad. Och även om pengarna inte räcker så kommer det sportens ungdomar till godo och där kan jag också gärna tänka mig att bidra.

    Svara
  8. Minstral

    Jag tycker att svenska ridsportförbundet kan gå in och sponsra med alla de licenshöjningar som de har gjort. Vi ”små” inom sporten betalar redan tillräckligt till proffsen genom våra licenspengar. Att tro att de pengarna kommer oss hobbytävlare till godo kan man glömma. Tycker det hela är pinsamt faktiskt. Sara får väl ta ett lån så hon kan köpa hästen.

    Svara
  9. Nina

    Missunsamt tycker jag allt! Det finns så mycket av den varan inom ridsporten.. jag tycker det är ett roligt initativ, och om nu pengarna inte ”räcker till” så går de till en ungdomssatsning. Man kan kanske gissa att OM det blir ett köp tack vare pengarna, så kommer nog den satsningen att ge tillbaka mångfalt. De människor som skänker 25 eller 100 kr är nog människor som gärna lägger detsamma på andra välgörenhetsprojekt. Eller tänker på vad och hur de handlar. Simple as that!

    Svara
  10. tvärsan

    Elitryttarnas licenser höjdes ännu mer, i tillägg till detta kostar deras tävlande mycket mer än vad det kostar för oss hobbyryttare, anmälningsavgifter, resor för häst och ryttare. Att vi hobbyryttare sponsrar deras verksamhet är bara tull.
    Förbundet kan inte gå in och sponsra, det finns stadgar att följa.

    Ja jag tycker att det osar missunsamhet lång väg. Men det står var och en fritt att tycka och ge uttryck för sitt tyckande. Tack och lov så lever vi ju i en demokrati

    Svara
  11. Matilda H

    Varför skulle vi sponsra dig med lektioner birgitta? Vad skulle det hjälpa menar du? Att du blir mindre fattig men mer då? Bitter och missunsam är vad folket är i de blogginlägg som är negativa.

    Svara
  12. Prick

    Jag tycker det är kul att så många blir så (positivt) engagerade. Har satt in ett par hundra och hoppas det går vägen för SilverSara!

    Tycker det är missunsamt och lite svenskt att gnälla över att andra hjälper någon som kämpar.

    (när det gäller licensen blev den faktiskt billigare för mig med det nya systemet :))

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>