Söndag- ut igen

Även idag var det kallt men nu var jag bättre förberedd med långkalsonger, termobyxor, raggsockor och vinterskor så det var helt ok att pyssla i stallet på morgonen.

Jag passade bland annat på att tvätta väggarna vid Kreons krubba liksom själva krubban, både in och utvändigt, för tyvärr äter gossen som en gris och man kan hitta intorkad betfor både här och där.

Efter hagintaget skrittade vi ut med en för oss ny bekantskap, Emma på Akribori-valacken Astaire som nyligen flyttat till vårt stall.

Astaire är ett perfekt sällskap för Kreon, han är en sådan där häst som blir helt lugn om den andra hästen (läs; Kreon) stirrar upp sig och det är ju precis en sådan följeslagare jag vill ha till min ibland väl tramsiga häst.

Nu var det ju typ 7 veckor sedan (!!!) jag red ut och jag var beredd på allt men under den timme vi var ute gick det för det mesta lugnt tillväga.

Något otäckt hopp blev det tyvärr men om man verkligen ska analysera det så kan man också säga att det fanns ”skäl” till dessa, vid ett tillfälle dundrade en bil med släp förbi oss och vid ett annat rusade några vilt skällande hundar omkring i sin trädgård när vi kom ridande förbi.

Hur som helst hoppas jag på Astaires sällskap flera gånger, det är bra att ha några snälla hästar i stallet att ta hjälp av så att det inte behöver bli som förra vintern då jag slet med Kreon ensam ute på vägarna.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>